Πέμπτη 29 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΚΥΠΕΛΛΟ
Μπαλωθιά από τα Χανιά... περίπατος για Ολυμπιακό

Σπουδαία επιτυχία στα Γιάννενα επί του ΠΑΣ σημείωσαν χτες τα Χανιά

Eurokinissi

Σπουδαία επιτυχία στα Γιάννενα επί του ΠΑΣ σημείωσαν χτες τα Χανιά
Συνέχεια των εκπλήξεων στη φάση των «16» του Κυπέλλου περιλάμβανε και το χτεσινό δεύτερο μέρος των αγώνων ρεβάνς, αφού τα Χανιά κάνοντας την απόλυτη ανατροπή στα προγνωστικά άφησαν εκτός τον ΠΑΣ Γιάννενα, παρά την ήττα τους στο πρώτο παιχνίδι. Ετσι, έγιναν η τρίτη ομάδα από τη Football League μετά τους Ηρακλή, Απόλλωνα Σμύρνης που θα δώσει το «παρών» στα προημιτελικά. Την πρόκριση πήραν και ο Ολυμπιακός με έναν ακόμη... περίπατο επί του Τυρνάβου καθώς και ο Πανιώνιος απέναντι στη Βέροια.

Στα Γιάννενα, τα Χανιά ανέτρεψαν όχι μόνο την ήττα τους με 2-1 στο πρώτο παιχνίδι στην Κρήτη αλλά και το γεγονός ότι βρέθηκαν να χάνουν με 1-0 (Σαπαλίδης 39'), επικρατώντας τελικά του ΠΑΣ 5-3 στα πέναλτι και αφού προηγουμένως είχαν ισοσκελίσει στο 90λεπτο την ήττα τους στο πρώτο παιχνίδι χάρη στα γκολ των Κρητικού (52'), Γκόταβου (84'). Οι γηπεδούχοι στην επανάληψη αγωνίστηκαν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Κρητικού (43'). Αφού δεν άλλαξε το σκορ και στην παράταση οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα πέναλτι. Εκεί μοιραίος για τον ΠΑΣ ήταν ο Μάνιας που είχε δοκάρι (στα άλλα ευστόχησαν οι Ντάτσιος, Ναδάλες, Τζημόπουλος) την ώρα που οι Κρητικοί είχαν απόλυτη ευστοχία (Κρητικός, Γκόταβος, Γκονζάλεθ, Κοντέων, Πάγκαλος) με το τελευταίο πέναλτι των γηπεδούχων να μην εκτελείται αφού δεν άλλαζε κάτι.

Χωρίς προβλήματα ο Ολυμπιακός πέτυχε στο «Γ. Καραϊσκάκης» άλλη μια ευρεία νίκη (μετά το 3-0 στη Λάρισα) επί του Τυρνάβου με 8-0 αγωνιζόμενος με αρκετές αλλαγές στη σύνθεσή του και τον νεοαποκτηθέντα Αργεντίνο Χάρα να κάνει ντεμπούτο στο β' μέρος. Τα γκολ σημείωσαν οι: Ντουρμάζ (57` 59', 82') , Μιλιβόγεβιτς (9', 29'), Διαμαντάκος (11'), Μπουχαλάκης (17'), Φουστέρ (85').

Στη Βέροια ο Πανιώνιος με τον αέρα της πρώτης του νίκης στη Ν. Σμύρνη με 2-1 απέσπασε πολύτιμη ισοπαλία 1-1 από την τοπική ομάδα και σφράγισε το εισιτήριο για την οκτάδα, σε ένα παιχνίδι όπου τα πάντα κρίθηκαν στο τελευταίο δεκάλεπτο. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 80' με τον Μασούρα για να ισοφαρίσουν οι γηπεδούχοι πέντε λεπτά αργότερα με τον Καλτσά.

Αυλαία σε «Απ. Νικολαΐδης» και ΟΑΚΑ

Στους γηπεδούχους ανήκει ο πρώτος λόγος στα σημερινά δύο παιχνίδια σε «Απ. Νικολαΐδης» και ΟΑΚΑ που θα κλείσουν την αυλαία της φάσης των «16» τσεκάροντας τα δύο τελευταία εισιτήρια για τους «8». Ο Παναθηναϊκός θα φιλοξενήσει την Ξάνθη (ΟΤΕ Sports 4 19.00) και η ΑΕΚ την Κέρκυρα (17.00 OTE Sports 2) με τους «πράσινους» και «κιτρινόμαυρους» να έχουν αποσπάσει πολύτιμη ισοπαλία 1-1 στα πρώτα παιχνίδια, που τους δίνει ένα ελαφρύ προβάδισμα για σήμερα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ