Τρίτη 13 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
SUPER LEAGUE
O πρωταθλητής χειμώνα και ο... παγωμένος

Τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα πήρε στο φινάλε του α' γύρου ο Ολυμπιακός

MotionTeam

Τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα πήρε στο φινάλε του α' γύρου ο Ολυμπιακός
Πλήρης αλλαγή σκηνικού στην κορυφή της βαθμολογίας επιφύλαξε το φινάλε του Α' γύρου στο φετινό πρωτάθλημα της Super League, που τυπικά ολοκληρώθηκε με την εξ αναβολής 11η αγωνιστική που έγινε το Σαββατοκύριακο (κανονικά έχει φθάσει στη 17η). Ο από την 5η αγωνιστική και έπειτα συνεχώς δεύτερος Ολυμπιακός ήταν αυτός που κατέκτησε τελικά τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα χάρη στη νίκη του στην Ξάνθη και την ήττα του μέχρι πρότινος πρωτοπόρου ΠΑΟΚ στην Τρίπολη από τον Αστέρα, που τον έριξε στη 2η θέση. Ο «Δικέφαλος» ουσιαστικά συμπλήρωσε ένα μήνα και κάτι (από τη νίκη επί του Ολυμπιακού) κάκιστων εμφανίσεων, που έχουν επιφέρει τους αποκλεισμούς σε Γιουρόπα Λιγκ και Κύπελλο Ελλάδας και τώρα την απώλεια της πρωτιάς.

Οι «ερυθρόλευκοι» στα «Πηγάδια», στο ντεμπούτο του νέου τεχνικού τους, Πορτογάλου Βίτορ Περέιρα, πραγματοποίησαν την πιο πειστική εμφάνιση των τελευταίων μηνών (και από τις καλύτερες μέχρι σήμερα) επικρατώντας της Ξάνθης με 3-1. Με τον Μήτρογλου σε μεγάλα κέφια, να πετυχαίνει τα δυο γκολ (19', 53') και τον Ντοσεβί το άλλο (30'), τον Αφελάι να επιστρέφει στο αρχικό σχήμα (όπως και ο σκόρερ του 3ου γκολ) και να έχει καλή απόδοση και γενικά την ψυχολογία στα ύψη, οι φιλοξενούμενοι δεν συνάντησαν ιδιαίτερα προβλήματα απέναντι στους γηπεδούχους, οι οποίοι μείωσαν στο 82' με τον Λουσέρο.

Αντίθετα, για τον ΠΑΟΚ καταστροφικό ήταν το ταξίδι στην Τρίπολη αφού ο Αστέρας επικράτησε με 3-0 μετά από επιβλητική εμφάνιση κυρίως στο α' μέρος, όπου οι γηπεδούχοι πέτυχαν και τα τρία τέρματα (Γιανιώτας 9', 45', Σανκαρέ 30'), έχασαν πέναλτι (Μπαράλες 7') και αρκετές σημαντικές ευκαιρίες για κάτι παραπάνω. Παρά τις αλλαγές του Αγγελου Αναστασιάδη και την (κάπως) βελτίωση στην κυκλοφορία της μπάλας στο β' μέρος ο ΠΑΟΚ (που φωνάζει για τη διαιτησία του Καλογερόπουλου) δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά τους γηπεδούχους, με τον προβληματισμό για μια σειρά ζητήματα να είναι αυτό που επικρατεί στις τάξεις της ομάδας.

Τη διαφορά από τη 2η θέση μάζεψε κάπως ο Παναθηναϊκός μετά την άνετη νίκη επί του Εργοτέλη στο «Απ. Νικολαΐδης» με 5-0, σε ένα παιχνίδι όπου για μια ακόμη φορά πρωταγωνιστής ήταν ο Μάρκους Μπεργκ, που επέστρεψε μετά την ίωση που τον ταλαιπωρούσε πετυχαίνοντας τρία γκολ (12', 15', 23' και απέδειξε ότι με αυτόν στη σύνθεση οι «πράσινοι» είναι άλλη ομάδα. Σκόρερ επίσης χρίστηκε και ο Κλωναρίδης που σημείωσε τα άλλα δυο τέρματα (8', 23').

Αλλα αποτελέσματα: Παναιτωλικός - ΠΑΣ Γιάννινα 0-0, Βέροια - Καλλονή 1-1, Πλατανιάς - Πανιώνιος 3-0, ΟΦΗ - Κέρκυρα 3-2, Λεβαδειακός - Νίκη Βόλου 3-0 (άνευ αγώνα αφού η Νίκη έχει αποχωρήσει).

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ολυμπιακός 39, ΠΑΟΚ 37, Παναθηναϊκός 33, Αστέρας Τρίπολης 31, Παναιτωλικός 28, Βέροια 26, ΠΑΣ Γιάννινα 25, Ατρόμητος 25, Ξάνθη 25, Καλλονή 23, Πλατανιάς 21, Κέρκυρα 21, ΟΦΗ 20, Λεβαδειακός 18, Πανιώνιος 15, Πανθρακικός 14, Εργοτέλης 11, Νίκη Β. 7.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ