Πέμπτη 1 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Θυροκολλήθηκε το Προεδρικό Διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής

Το πρωί της Τετάρτης θυροκολλήθηκε στη Βουλή το Προεδρικό Διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη των εθνικών εκλογών. Το ΠΔ ορίζει επίσης ότι η πρώτη συνεδρίαση του Κοινοβουλίου που θα προκύψει από τις εκλογές της 25ης Γενάρη θα πραγματοποιηθεί στις 5 Φλεβάρη.

Θυμίζουμε ότι στην πρώτη συνεδρίαση θα γίνει η ορκωμοσία των βουλευτών, ενώ την επόμενη μέρα θα εκλεγεί ο πρόεδρος της Βουλής και θα δρομολογηθεί η διαδικασία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας (προβλέπονται συνολικά τρεις ψηφοφορίες, με 180 απαιτούμενες ψήφους βουλευτών στην πρώτη, 151 στη δεύτερη και σχετική πλειοψηφία στην τρίτη). Σύμφωνα εξάλλου με όσα ανέφερε ο απερχόμενος πρόεδρος της Βουλής, Ευ. Μεϊμαράκης, σε περίπτωση που στις 25 Γενάρη δεν προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση, η διαδικασία για την εκλογή ΠτΔ μπορεί να γίνεται παράλληλα με τη διαδικασία των διερευνητικών εντολών για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Την Τετάρτη, εξάλλου, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλια, και παρουσία του πρωθυπουργού προγραμματιζόταν να ορκισθεί ως υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών ο Μ. Θεοχαρίδης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ