Πέμπτη 1 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΤΣΩΤΗΣ
Για ένα ισχυρό λαϊκό κίνημα χρειάζεται ισχυρό ΚΚΕ

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή του Κόμματος στο webradio του «902.gr»

Συνέντευξη για τις πολιτικές εξελίξεις παραχώρησε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, μιλώντας στις 30/12 στην εκπομπή του webradio του «902.gr» «Κλικ στην Ενημέρωση».

Ακολουθούν αποσπάσματα από τη συνέντευξη.

***

  • Για το πώς θεμελιώνεται το κάλεσμα που απευθύνει το ΚΚΕ, ότι «ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ είναι αυτό που θα μετρήσει για το λαό».

«Μόνο το ΚΚΕ μπορεί να εμποδίσει, να δυσκολέψει την επέλαση του πολέμου σε βάρος του λαού για να υπηρετηθούν οι ανάγκες του μεγάλου κεφαλαίου.

Οπως είπε πολύ εύστοχα ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, δεν μπορεί να ματώνουμε άλλο για τα μονοπώλια. Γιατί όλη αυτή η προσπάθεια που έγινε τα προηγούμενα χρόνια για να βγούμε δήθεν από την κρίση, ήταν μια προσπάθεια να υπηρετηθούν οι ανάγκες των μονοπωλιακών και επιχειρηματικών ομίλων, κόντρα βέβαια στην ίδια τη ζωή του λαού μας.

Κι αυτό θα συνεχιστεί και μετά τις εκλογές. Γιατί, μπορεί να εμφανίζονται τα κόμματα να είναι διαφορετικά, ωστόσο υπάρχει μια στρατηγική σύγκλιση, κινούνται όλοι εντός των πλαισίων της ΕΕ, όλοι λένε ότι κουμάντο θα έχουν τα μονοπώλια και οι επιχειρηματικοί όμιλοι, αυτοί θα κάνουν και την ανάπτυξη, αυτοί θα κάνουν την παραγωγική ανασυγκρότηση, όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αρα λοιπόν, τα μονοπώλια θα είναι αυτά που θα υπηρετούνται μέσω της συνέχισης των λεγόμενων αναδιαρθρώσεων που θέλει το σύστημα για να μπορεί να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα, δηλαδή την κερδοφορία του.

Μόνο το ΚΚΕ στέκεται απέναντι σ' αυτή τη γραμμή που υπηρετούν τα μονοπώλια και στέκεται απέναντι σε αυτή την πολιτική που έχουν όλα τα υπόλοιπα κόμματα. Είναι μόνο το ΚΚΕ που οργανώνει την πάλη του λαού για να σταματήσει να ματώνει. Μόνο το ΚΚΕ οργανώνει την πάλη του λαού για να διεκδικήσει την ανακούφιση των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. Μόνο το ΚΚΕ λέει ότι υπάρχει αμύθητος πλούτος που τον παράγουν οι εργαζόμενοι και όμως σήμερα τον καρπώνεται μια χούφτα ανθρώπων. Γιατί, την περίοδο της κρίσης δεν έχασαν όλοι. Είναι κάποιοι που κέρδισαν πάρα πολλά, είναι γνωστά τα στοιχεία πόσο αυξήθηκε ο πλούτος, πού πήγε και πού συγκεντρώθηκε».

  • Για τη σχέση ανάμεσα στην ισχυροποίηση του ΚΚΕ και τη δύναμη του εργατικού - λαϊκού κινήματος

«Εμείς λέμε ότι δεν υπάρχουν σωτήρες. Το ΚΚΕ γι' αυτό λέει ότι πάνω απ' όλα απαιτείται σήμερα ένα ισχυρό εργατικό - λαϊκό κίνημα, για να μπορεί πράγματι ο λαός να πάρει την τύχη του στα χέρια του, να εμποδίσει, να δυσκολέψει αυτό το βάρβαρο σύστημα, αυτή την κόλαση που δημιουργεί για το λαό. Αυτό όπως απαιτεί ισχυρό ΚΚΕ. Ισχυρό ΚΚΕ και ισχυρό κίνημα πάνε μαζί.

Εχουμε και μια πείρα. Το προηγούμενο διάστημα που το ΚΚΕ αδυνάτισε, βλέπετε ότι δυνάμωσε η επίθεση. Και δυνάμωσε ο ΣΥΡΙΖΑ το προηγούμενο διάστημα, πήρε το 27%, κι όμως το κίνημα δε δυνάμωσε. Αντίθετα αδυνάτισε. Πέρασαν εδώ διάφορα μέτρα τα μονοπώλια μέσω των κυβερνήσεών τους, χωρίς το κίνημα να μπορέσει να σταθεί εμπόδιο σε όλη αυτή τη γραμμή, στη στρατηγική που ακολουθήθηκε.

Γι' αυτό λέμε στους εργαζόμενους να σκεφτούν πάρα πολύ καλά: Κυβέρνηση θα υπάρχει, είναι βέβαιο αυτό. Ομως, για την επόμενη μέρα θα πρέπει να δουν αν θα έχουν ένα ισχυρό αποκούμπι, ένα δυνατό ΚΚΕ που θα είναι μπροστά, θα στέκεται απέναντι στην εργοδοσία, απέναντι στις πολιτικές δυνάμεις, απέναντι στην ΕΕ, που θα οργανώνει τον αγώνα, που θα βάζει τις σύγχρονες ανάγκες του λαού μας για διεκδίκηση.

Γιατί υπάρχει η λογική της ακραίας φτώχειας, εκεί όμως θα οδηγήσουν την πλειοψηφία του λαού μας, να πηγαίνει σε ένα συσσίτιο, να πηγαίνει σε ένα κοινωνικό παντοπωλείο, σε ένα κοινωνικό ιατρείο. Και νομίζουμε ότι ο λαός δεν πρέπει να επιτρέψει αυτή τη γραμμή, ότι επειδή υπάρχουν ανάγκες των μονοπωλιακών ομίλων θα πρέπει όλοι να μειώσουμε τις απαιτήσεις μας και να υπερασπίσουμε τα κεκτημένα των μονοπωλίων, των επιχειρηματικών ομίλων. Θα πρέπει να τους ανατρέψουμε.

Αυτός ο βραχνάς των μονοπωλίων μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με δυνατό ΚΚΕ, που βεβαίως η δύναμη αυτή θα διατεθεί όλη για να ισχυροποιήσει το εργατικό, το λαϊκό κίνημα, για να μπορεί πράγματι να βάλει στο κέντρο του αγώνα την ανάκτηση των απωλειών, την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών του λαού μας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ