Πέμπτη 4 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο λαός να μην επιτρέψει το έγκλημα

Από την παρέμβαση του βουλευτή του ΚΚΕ Χρ. Κατσώτη χτες στη Βουλή

Σε ξεσηκωμό για να αποτρέψει το νέο έγκλημα σε βάρος του Ασφαλιστικού κάλεσε το λαό από τη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρ. Κατσώτης. Μιλώντας στην Επιτροπή και δίνοντας απάντηση στον υπουργό, επισήμανε ότι: «Ο Προκρούστης των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων είναι πάντα η αστική τάξη, η οποία δεν ήθελε κοινωνική ασφάλιση. Από την αρχή ήθελε να την καταργήσει. Αυτό κάνετε σήμερα. Υπηρετείτε τις επιλογές του μεγάλου κεφαλαίου».

«Είναι έγκλημα σε βάρος των εργαζομένων που παράγουν όλο τον πλούτο. Είναι αιτία πολέμου αυτό που κάνετε στο Ασφαλιστικό. Και να ξέρετε ότι τις επόμενες μέρες εκατομμύρια λαού θα είναι στο δρόμο. Καλούμε να είναι στο δρόμο όλος ο λαός για να περιφρουρήσει τα δικαιώματά του, κόντρα σε αυτήν την επίθεση και τον πόλεμο που επιχειρείται σε βάρος του», συμπλήρωσε.

Πρόσθεσε ακόμα ότι «ουσιαστικά αποδέχεστε αυτό που ειπώθηκε και εδώ, ότι καταργείτε τη σύνταξη σε όσους έχουν ως 15 χρόνια. Είναι εγκληματικό. Κάνετε έγκλημα σε βάρος των οικοδόμων, των εργαζομένων στον τουρισμό, στους μουσικούς, ηθοποιούς, όσους είναι στα φρούτα, όσους υποχρεώνονται να δουλεύουν λιγότερο από 300 μέρες το χρόνο. Αυτούς που έχετε καταδικάσει να είναι με ευέλικτες μορφές απασχόλησης, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Βεβαίως τα παιδιά της αστικής τάξης δεν έχουν κανένα πρόβλημα, γιατί είναι αλλού.

Ομως εδώ ετοιμάζετε ένα μέλλον για τα παιδιά της εργατικής τάξης που είναι δυσοίωνο. Και δε θα το επιτρέψουν ούτε οι σημερινοί εργαζόμενοι, ούτε οι πατεράδες και οι μανάδες. Είμαστε βέβαιοι ότι μπροστά σας θα βρείτε την οργή, το θυμό, το μένος αυτού του λαού, που πάλεψε, που μάτωσε για να υπάρχουν κατακτήσεις. Και σήμερα του φορτώνετε την κρίση, το χρέος στην πλάτη του. Πιστεύουμε ότι αυτά δε θα περάσουν. Είναι αιτία πολέμου και, όσο μας αφορά, αυτόν τον πόλεμο θα τον διεξάγουμε».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ