Πέμπτη 4 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Καμία απάντηση για τα οξυμένα προβλήματα των αναπήρων

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΛΙΩΤΗΣ

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έκαναν χτες το απόγευμα, Παγκόσμια Μέρα των Ατόμων με Αναπηρία, έξω από το υπουργείο Εργασίας η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων και το Σωματείο Εργαζομένων Μονάδων - Ιδρυμάτων - Σχολείων Ειδικής Αγωγής (ΣΕΜΙΣΕΑ). Βασικά αιτήματα της κινητοποίησης ήταν να σταματήσει η μη καταβολή δεδουλευμένων και οι απολύσεις εργαζομένων στα κέντρα Ειδικής Αγωγής και να σταματήσει το σφαγείο στα ΚΕΠΑ. Παράλληλα, κατήγγειλαν τα νέα αντιασφαλιστικά σχέδια σε βάρος των εργαζομένων και των αναπήρων.

Αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον υφυπουργό Εργασίας, Β. Κεγκέρογλου. Να σημειωθεί ότι ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης, επέδειξε για άλλη μια φορά πλήρη αδιαφορία για τα προβλήματά τους, γεγονός που καταγγέλθηκε και στη συγκέντρωση και στη συνάντηση με τον υφυπουργό. Από την πλευρά του, ο υφυπουργός δήλωσε αναρμόδιος για μια σειρά ζητήματα, ενώ δεν έδωσε ουσιαστικές απαντήσεις για τα ζητήματα που τον αφορούν. Χαρακτηριστική είναι η δήλωσή του ότι μέχρι τα Χριστούγεννα θα προκηρυχθούν λίγο πάνω από 500 θέσεις εργασίας για τους αναπήρους στο Δημόσιο, οι οποίες αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό συγκριτικά με τα τεράστια ποσοστά ανεργίας.

Στη Θεσσαλονίκη, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) πραγματοποίησε εξόρμηση - κινητοποίηση έξω από το ΙΚΑ στην οδό Αριστοτέλους, στο κέντρο της πόλης.

  • Ενταση προκλήθηκε μεταξύ ανδρών των ΜΑΤ και ατόμων με αναπηρία, καθώς οι τελευταίοι δέχτηκαν επίθεση στη διάρκεια πορείας και στην προσπάθειά τους να φτάσουν στο υπουργείο Οικονομικών. Οι αστυνομικές δυνάμεις δε δίστασαν να απωθήσουν βίαια ακόμα και ανθρώπους που βρίσκονταν σε αναπηρικά καροτσάκια. Την αστυνομική καταστολή καταγγέλλει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ