Παρασκευή 21 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«CYBER COALITION 14»
Ασκηση κυβερνοάμυνας του ΝΑΤΟ

Ασκηση κυβερνοάμυνας του ΝΑΤΟ, με την ονομασία «CYBER COALITION 14» (διεξάγεται σε ετήσια βάση από το 2008) διεξήχθη στο τριήμερο 18-20/11. Σκοπός της ήταν η «εξάσκηση στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων, στις τεχνικές διαδικασίες σε όλα τα επίπεδα (στρατηγικό - επιχειρησιακό - τακτικό), η ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ των κρατών - μελών του ΝΑΤΟ σε θέματα κυβερνοάμυνας, καθώς και η αντιμετώπιση νεοεμφανισθέντων (αναφορικά με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας) απειλών».

Σε εθνικό επίπεδο, στην άσκηση συμμετείχε η Διεύθυνση Κυβερνοάμυνας (ΔΙΚΥΒ) του ΓΕΕΘΑ, επιτελείς των Διευθύνσεων Πληροφορικής των Γενικών Επιτελείων καθώς και λοιποί δημόσιοι (ΕΥΠ, Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος), ιδιωτικοί και ακαδημαϊκοί φορείς από τις έδρες τους, μέσω συστήματος μεταφοράς εικόνας σε πραγματικό χρόνο.

Υπενθυμίζουμε ότι τέλη Οκτώβρη υλοποιήθηκε και φάση της «Cyber Europe 2014», της μεγαλύτερης άσκησης που διεξάγεται στην Ευρώπη σχετικά με την ασφάλεια στο λεγόμενο κυβερνοχώρο.

Αλλωστε, το θέμα αφορά άλλο ένα πεδίο σφοδρών ενδοϊμπεριαλιστικών και ενδοαστικών συγκρούσεων και ανταγωνισμών, όπου χώρες και μονοπώλια προσβάλλουν ηλεκτρονικά συστήματα, υποκλέπτουν δεδομένα άλλων χωρών και μονοπωλίων, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα, να διασφαλίσουν πλεονεκτική θέση στον μεταξύ τους ανταγωνισμό.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ