Παρασκευή 21 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Παρέμβαση για «κούρεμα» των δανείων του λαού και απαγόρευση πλειστηριασμών

Τις αντίστοιχες λαϊκές διεκδικήσεις προβάλλει με Ερώτηση που κατέθεσε στην Κομισιόν ο Κ. Παπαδάκης

Τις λαϊκές διεκδικήσεις για «κούρεμα» των στεγαστικών δανείων των λαϊκών νοικοκυριών και των δανείων των φτωχών αυτοαπασχολούμενων και αγροτών αναδεικνύει ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Κώστας Παπαδάκης, με Ερώτησή του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ επισημαίνει ότι οι ρυθμίσεις της συγκυβέρνησης για τα «κόκκινα» δάνεια υπηρετούν αποκλειστικά τα τραπεζικά κέρδη και τους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους, ενώ την ίδια στιγμή είναι άμεσος ο κίνδυνος χιλιάδες λαϊκές οικογένειες να βρεθούν στο δρόμο με την επανέναρξη των πλειστηριασμών των σπιτιών τους, από την αδυναμία εξυπηρέτησης των στεγαστικών τους δανείων στις τράπεζες.

Στην Ερώτησή του, ο Κ. Παπαδάκης τονίζει:

«Η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ με την τρόικα προωθούν ρυθμίσεις καθυστερούμενων ("κόκκινων") τραπεζικών δανείων με αποκλειστικό κριτήριο τα τραπεζικά κέρδη (όπως αποτυπώθηκαν στα stress test), την ενίσχυση των μονοπωλιακών ομίλων. Ευνοούνται ρυθμίσεις για τους τελευταίους, νέα φορολογικά προνόμια των τραπεζών. Αποκλείονται χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι που έκλεισαν τα μαγαζιά τους ή δεν κρίνονται "βιώσιμοι" με κριτήριο τα τραπεζικά κέρδη. Κανένα "κούρεμα" δεν προβλέπεται γι' αυτούς και οι ελάχιστοι που θα ενταχθούν δε θα τα βγάλουν πέρα. Το κλείσιμο μικρών επιχειρήσεων και η συγκέντρωση κεφαλαίου θα ενταθούν.

Οι σχεδιαζόμενες ρυθμίσεις "κόκκινων" στεγαστικών δανείων απλά παρατείνουν το χρόνο αποπληρωμής (επειδή οι σημερινές τιμές των ακινήτων έχουν μειωθεί), δεν μειώνουν ούτε κατά 1 ευρώ τις υποχρεώσεις ανέργων, εργαζόμενων, λαϊκών στρωμάτων που δυσκολεύονται να επιβιώσουν.

Παράταση και όχι μείωση των αβάσταχτων χρεών των λαϊκών οικογενειών εφαρμόζεται και για χρέη προς το Δημόσιο.

Από 1/1/2015 απελευθερώνονται οι πλειστηριασμοί και χιλιάδες άνεργοι, εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους και μάλιστα σε εξευτελιστικές τιμές.

Ερωτάται η Επιτροπή: Πώς τοποθετείται για την επανέναρξη των πλειστηριασμών και τη λαϊκή διεκδίκηση για απαγόρευση πλειστηριασμού πρώτης και δεύτερης κατοικίας, διαγραφή του 50% του κεφαλαίου και όλων των τόκων των στεγαστικών δανείων μέχρι 200.000 ευρώ και την αποφασιστική μείωση του κεφαλαίου και διαγραφή των τόκων των δανείων των αυτοαπασχολούμενων και φτωχών αγροτών;».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ερμαιο στα «κοράκια» των servicers εκατομμύρια χρεωμένα νοικοκυριά(2023-12-05 00:00:00.0)
Μπαράζ εκβιασμών και πλειστηριασμών για το λαό, προνομίων για το κεφάλαιο(2019-03-30 00:00:00.0)
Θηλιά εκβιασμών και πλειστηριασμών η υποτιθέμενη «προστασία» στην πρώτη κατοικία(2019-02-23 00:00:00.0)
Διαχείριση στα μέτρα των τραπεζών και του κεφαλαίου(2014-10-28 00:00:00.0)
Τι κρύβεται πίσω από τα «κόκκινα» δάνεια;(2014-07-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ