Παρασκευή 21 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ»
Ενίσχυση της κερδοφορίας με... «ηθική»

Σε επίπεδο «εθελοντισμού» επιθυμούν οι μονοπωλιακοί όμιλοι και το ντόπιο πολιτικό προσωπικό τους να περάσουν μια σειρά υποχρεώσεων που οφείλουν να ακολουθούν οι επιχειρήσεις κατά τη λειτουργία τους, αξιοποιώντας ως το πλέον κατάλληλο μέσο για την επίτευξη του παραπάνω στόχου την περιβόητη «Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη» (ΕΚΕ), «φτιάχνοντας» το προφίλ τους, την ίδια ώρα που ενισχύουν την κερδοφορία τους. Το παραπάνω επιβεβαιώθηκε κατά τη διάρκεια του 12ου Ετήσιου Συνεδρίου Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, που διοργανώνει το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Οπως επισήμανε και ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Σκρέκας, που παρευρέθηκε στις εργασίες του Συνεδρίου, «η "Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη" είναι άμεσα συνυφασμένη με την υγιή επιχειρηματικότητα. Ενισχύει την παραγωγικότητα και αυξάνει την ανταγωνιστικότητα και είναι αλληλένδετη με την καινοτομία...».

Ο υπουργός σημείωσε ότι ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα αναλαμβάνουν δράσεις για την «Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη», σε μια μεγάλη γκάμα θεμάτων όπως το περιβάλλον, η εκπαίδευση, ο πολιτισμός, ο εθελοντισμός, η διαφάνεια και η βοήθεια σε ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού. Οπως ισχυρίστηκε χαρακτηριστικά, «η ΕΚΕ δεν είναι καταναγκασμός, αλλά ηθικό χρέος και δείχνει στην κοινωνία ότι στόχος δεν είναι το κέρδος».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε επίσης ο γγ Εμπορίου Στ. Κομνηνός, ο οποίος σημείωσε ότι σύντομα θα ανακοινωθεί το θεσμικό πλαίσιο που θα διέπει τις αρχές δημοσιοποίησης των δράσεων ΕΚΕ από τις επιχειρήσεις, το οποίο, όπως είπε, σκοπεύει στο να μην υπάρχουν αθέμιτες πρακτικές και παραπληροφόρηση.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του επιμελητηρίου, Σ. Αναστασόπουλος, τόνισε ιδιαίτερα τις δυνατότητες κερδοφορίας για τις επιχειρήσεις που ανοίγονται μέσω της ΕΚΕ, λέγοντας πως οι Ελληνες είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν περισσότερο για προϊόντα εταιρειών με "Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη", σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, ιδιαίτερα δράσεις όπως αυτές για την εξάλειψη της φτώχειας και της πείνας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ