Πέμπτη 13 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αστική υποκρισία ο κουρνιαχτός για τη φοροαποφυγή

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ σε δήλωσή της για τη συζήτηση σχετικά με τις συμφωνίες φοροαπαλλαγής μεταξύ Λουξεμβούργου και μονοπωλιακών ομίλων τόνισε:

«Ο θόρυβος γύρω από τις "αποκαλύψεις" για φορολογικές συμφωνίες του Λουξεμβούργου με μονοπωλιακούς ομίλους για προνομιακή φορολογική μεταχείριση, επί της πρωθυπουργίας του σημερινού προέδρου της Επιτροπής Ζ. Κ. Γιούνγκερ, αντανακλά την όξυνση των μονοπωλιακών ανταγωνισμών στο εσωτερικό της ΕΕ. Την ίδια στιγμή επιχειρείται να συγκαλυφθεί η ουσία. Οτι δηλαδή αυτό είναι το αποτέλεσμα της ελευθερίας κίνησης του κεφαλαίου, που θέσπισε η Συνθήκη του Μάαστριχτ, η οποία ψηφίστηκε τόσο στο επίπεδο του Ευρωκοινοβουλίου όσο και στα αστικά κοινοβούλια απ' όλες τις δυνάμεις του ευρωμονόδρομου, και στην Ελλάδα από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, τον πρόγονο του ΣΥΡΙΖΑ, το ΣΥΝ.

Στη σχετική αποκαλυπτική συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο, το οποίο λειτουργεί ως πλυντήριο της αντεργατικής πολιτικής, ο Γιούνγκερ ισχυρίστηκε ότι οι φορολογικές συμφωνίες του Λουξεμβούργου είναι καθ' όλα "νόμιμες", σύμφωνες με τις Συνθήκες και τη νομοθεσία της ΕΕ. Γι' αυτό και είναι προκλητική υποκρισία των πολιτικών δυνάμεων που υπηρετούν και στηρίζουν με όλα τα μέσα την ΕΕ να δηλώνουν τώρα δήθεν "έκπληξη" και "αγανάκτηση".

Οι κάθε είδους φοροαπαλλαγές και τα προκλητικά προνόμια του μεγάλου κεφαλαίου από τις αστικές κυβερνήσεις και τα όργανα της ΕΕ είναι κατοχυρωμένα με εθνικούς και ευρωενωσιακούς νόμους και Συνθήκες για όλα τα κράτη - μέλη. Η ΕΕ ιδρύθηκε και λειτουργεί για να υπηρετεί τη γιγάντωση των μονοπωλίων και την ενίσχυση της κερδοφορίας τους σε βάρος των λαών, μια μορφή της οποίας είναι και οι φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο από τη μία και η άγρια φορολεηλασία των εργαζομένων από την άλλη.

Για την ικανοποίηση των λαϊκών συμφερόντων δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τη ρήξη με τα μονοπώλια και την αποδέσμευση από την ΕΕ, με το λαό κυρίαρχο στην εξουσία και την οικονομία».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με πιο δυνατό ΚΚΕ ο λαός να απαιτήσει ανατροπή της φορομπηχτικής πολιτικής(2023-06-17 00:00:00.0)
Στους λαούς στέλνεται ο βαρύς λογαριασμός των ανταγωνισμών ΕΕ, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ρωσίας(2022-05-20 00:00:00.0)
Οφσόρ(2017-11-09 00:00:00.0)
Ενισχύουν τα μονοπώλια(2013-05-23 00:00:00.0)
Ποια ανάπτυξη;(2011-07-05 00:00:00.0)
Αποδίδει ευθύνες στους Βρετανούς για τους ίδιους πόρους(2005-05-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ