Πέμπτη 13 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ
Διαβεβαιώσεις στα μονοπώλια για μέτρα ενίσχυσής τους

Σε εκδήλωση με νέους επιχειρηματίες μίλησε, χτες, ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς, διαβεβαιώνοντάς τους ότι είναι ο πλέον κατάλληλος για να προωθήσει τις αναδιαρθρώσεις που χρειάζονται.

«Το κράτος θα είναι δίπλα στους επιχειρηματίες και αρωγός και όχι απέναντί τους», διακήρυξε. Κάνοντας ειδική αναφορά σε εκσυγχρονισμούς στο αστικό κράτος, προκειμένου να υπηρετεί καλύτερα τις σύγχρονες ανάγκες των μονοπωλίων, είπε ότι η κυβέρνηση απλοποίησε τις διαδικασίες για την ίδρυση επιχειρήσεων, ενώ εφαρμόζει την ηλεκτρονική διακυβέρνηση σε πολλούς τομείς κατά τρόπον που βοηθά την άσκηση της επιχειρηματικότητας και τη σχέση των επιχειρηματιών με τη διοίκηση.

Παραπέρα, τους έταξε μείωση φορολογικών συντελεστών και ταυτόχρονα τους διαβεβαίωσε ότι συνεχίζει την προσπάθεια για εξασφάλιση «ρευστότητας». Είπε ακόμη ότι η κυβέρνηση θεσπίζει κι άλλα κίνητρα για να προσελκύσει επενδύσεις στην Ελλάδα αλλά και για να βοηθήσει τις «start-ups» («νεοφυείς») επιχειρήσεις, ενώ προανήγγειλε ότι θα θεσπιστούν κίνητρα για να επιστρέψουν κεφάλαια που είχαν φύγει από τη χώρα.

Επιβεβαιώνοντας ότι τα λαϊκά στρώματα δεν πρόκειται να αναπληρώσουν τις τεράστιες απώλειες των τελευταίων χρόνων, επανέλαβε ότι «για να είναι η ανάπτυξη βιώσιμη θα πρέπει να στηριχθεί στις επενδύσεις, στις εξαγωγές και όχι στην κατανάλωση. Το μοντέλο της οικονομίας πρέπει να αλλάξει».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ