Σάββατο 2 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ
Προστασία των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας

Η Κίνηση για την Εθνική Αμυνα (ΚΕΘΑ), εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την έξοδο του τουρκικού ερευνητικού πλοίου «Πίρι Ρέις» και τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για τα σχέδια του UCK για την «απελευθέρωση της Τσαμουριάς»:

«Οι Τούρκοι στρατοκράτες απειλούν ότι θα βγάλουν ξανά το "Πίρι Ρέις" και θα κάνουν "έρευνες" στην ελληνική και κυπριακή υφαλοκρηπίδα. Παίζοντας με τα νεύρα του ελληνικού και κυπριακού λαού και δημιουργώντας ένα ακόμα προηγούμενο, ακολουθώντας την τακτική "μια στο καρφί και μια στο πέταλο".

Οι Τούρκοι στρατοκράτες προκαλούν όλο και περισσότερο, όσο η εξωτερική πολιτική της κυβέρνησής μας είναι υποχωρητική και ασταθής.

Θα προκαλούν όσο η πολιτική αυτή αποδέχεται την αντίληψη "των δύο χωρών εκατέρωθεν του Αιγαίου". Και έτσι ενισχύεται η θέση των Τούρκων ότι, μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας υπάρχει μια θάλασσα υπό αμφισβήτηση και για μοιρασιά.

Παράλληλα εμφανίζονται οι τρομοκράτες του UCK να διακηρύσσουν ότι "ο Απελευθερωτικός Στρατός Τσαμουριάς θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα του ενός εκατομμυρίου Αλβανών που ζουν στην Τσαμουριά στην Ελλάδα". Δεν εννοούν τους οικονομικούς μετανάστες που βγάζουν το ψωμί τους στη χώρα μας, αλλά πυροδοτούν ανύπαρκτο ζήτημα τροφοδοτώντας τον μεγαλοϊδεατισμό των υπερεθνικιστών Αλβανών.

Θυμίζουμε ότι ο UCK οργανώθηκε, εκπαιδεύτηκε και εξοπλίστηκε από αμερικανικές και γερμανικές υπηρεσίες, υπό την ομπρέλα του ΝΑΤΟ. Χρησιμοποιήθηκε στην αρχή ως υλικό για την κρεατομηχανή του πολέμου στο Κόσσοβο με τα γνωστά αποτελέσματα.

Τώρα οι λαοί της περιοχής υφίστανται τις συνέπειες της πολιτικής της Ολπράιτ και της εφαρμογής της με όργανο τον UCK και την υποστήριξη των κυβερνήσεων του ΝΑΤΟ.

Καλείται η κυβέρνησή μας να πράξει το καθήκον της με ευθύνη και σοβαρότητα.

Να ενημερώσει σωστά τον ελληνικό λαό.

Να προστατεύσει, όπως οφείλει, τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας με στέρεες και αποφασιστικές κινήσεις και όχι με "βελούδινες".

Αναπόσπαστο τμήμα της χώρας μας είναι το Αιγαίο και τα νησιά του και τα σύνορα σε ξηρά θάλασσα και αέρα είναι αδιαπραγμάτευτα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μοχλός ευρύτερων ζυμώσεων και παζαριών(2018-11-23 00:00:00.0)
Ενταση και αυξημένη στρατιωτική συγκέντρωση(2011-09-28 00:00:00.0)
Πιέσεις για συμβιβασμούς με όχημα το casus beli(2010-10-06 00:00:00.0)
«Γκρίζα» εξωτερική πολιτική(2003-07-09 00:00:00.0)
Ανεπιθύμητοι οι υπουργοί του πολέμου(2001-06-02 00:00:00.0)
Το καυτό τρίγωνο και η "νέα τάξη"(1998-07-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ