Σάββατο 2 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ανεπιθύμητοι οι υπουργοί του πολέμου

Σε επαγρύπνηση και αντίσταση, σε μαζικό αντιιμπεριαλιστικό αγώνα για να φύγει το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια, καλεί το λαό του νομού, η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, με αφορμή τη σύνοδο των υπουργών Αμυνας των χωρών της ΝΑ που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη στις 5 και 6 Ιούνη και στη διάρκεια της οποίας, όπως εκτιμάται, θα συζητηθεί η κλιμάκωση του πολέμου στην περιοχή. Μια σύνοδος που γίνεται με τις ευλογίες της κυβέρνησης και συντονίζεται από τις ΗΠΑ.

«Αφού διαμέλισαν τη Γιουγκοσλαβία από το '90 και μετά, τώρα επιβουλεύονται την κρατική οντότητα της ΠΓΔΜ χρησιμοποιώντας τον UCK που αυτοί οπλίσανε και υποθάλπουν. Ταυτόχρονα ετοιμάζουν νέο παρακλάδι του, τον UCK της Τσαμουριάς, για εμπροσθοφυλακή ενάντια στη χώρα μας. Στη σύνοδο θα συζητήσουν και την ανάμειξη της Βαλκανικής Ταξιαρχίας στα τεκταινόμενα.

Τα σενάρια αυτά αποβλέπουν στην κλιμάκωση του πολέμου στην περιοχή και εντάσσονται στα σχέδια αλλαγής των συνόρων και κατακερματισμού των Βαλκανίων, σύμφωνα με τις επεξεργασίες των ΝΑΤΟικών εγκεφάλων που καθημερινά βλέπουν το φως της δημοσιότητας», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΚΟΘ του ΚΚΕ.

Επίσης θυμίζει πως το ΚΚΕ είχε επανειλημμένα επισημάνει ότι η ταύτιση της κυβέρνησης με τα συμφέροντα των Αμερικανοευρωπαίων μόνο δεινά θα συσσωρεύσει για τον ελληνικό λαό και τους λαούς της περιοχής.

Ο μόνος δρόμος για να αντιμετωπιστούν οι επιβουλές των ιμπεριαλιστών είναι ο μαζικός αντιιμπεριαλιστικός αγώνας, τονίζει η ΚΟΘ του ΚΚΕ και προειδοποιεί ότι «κινδυνεύουμε άμεσα να εμπλακούμε σε πόλεμο στο ελληνικό έδαφος και να κληθούμε να χύσουμε το αίμα μας για τα ξένα συμφέροντα. Οτι το σκύψιμο του κεφαλιού στη φαινομενική παντοδυναμία τους πουθενά δεν οδηγεί».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ