Σάββατο 2 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΚΚΙ
Καταγγέλλει την αντιδημοκρατική συμπεριφορά της κυβέρνησης

Για «αντιδημοκρατική συμπεριφορά», κατήγγειλε την κυβέρνηση, με χτεσινή δήλωσή του, ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δ. Τσοβόλας. Αφορμή των καταγγελιών του Δ. Τσοβόλα, αποτέλεσε έγγραφο του προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόραση (ΕΣΡ) Β. Λαμπρίδη, προς τον υπουργό Τύπου και ΜΜΕ Δ. Ρέππα, του οποίου το περιεχόμενο σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΔΗΚΚΙ, «αποκαλύπτει πλήρως τη διαπλοκή της κυβέρνησης με τους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ».

Συγκεκριμένα, την προηγούμενη Τετάρτη 30 Μάη, αντιπροσωπεία του ΔΗΚΚΙ, με επικεφαλής τον πρόεδρό του, επισκέφτηκε τον Δ. Ρέππα και με υπόμνημα του εξέθεσαν «τις απαράδεκτες διακρίσεις και αποκλεισμούς του κόμματος από τα τηλεοπτικά μέσα», και πήραν διαβεβαιώσεις από τον υπουργό ότι θα στείλει το υπόμνημα στο ΕΡΣ, προκειμένου να αποφασίσει για τη λήψη των μέτρων και των κυρώσεων που επιβάλλονται.

Ο πρόεδρος του ΕΣΡ, με έγγραφό του προς τον υπουργό, αναφέρει ότι «η σχετική καταγγελία του ΔΗΚΚΙ για αποκλεισμό από τα ΜΜΕ περιήλθε στο ΕΣΡ στις 21 Μάη 2001. Στις 24 Μάη 2001 η παραπάνω αίτηση εξετάστηκε από το οικείο κλιμάκιο Ελέγχου Τήρησης των Αρχών της Πολυφωνίας, το οποίο αποφάσισε ομοφώνως την έναρξη κυρωτικής διαδικασίας». Σ' αυτό το σημείο ο Β. Λαμπρίδης, αναφέρει όμως ότι «η κλήση των εγκαλουμένων ενώπιον του Συμβουλίου για παροχή εξηγήσεων θα επακολουθήσει μόλις ρυθμιστεί το θέμα της νόμιμης συγκρότησης του Συμβουλίου, με την αναμενόμενη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ύστερα από δικό σας ερώτημα».

Σύμφωνα, με τον Δ. Τσοβόλα, «όσα είπε ο υπουργός Τύπου και ΜΜΕ στον πρόεδρο και την επιτροπή του ΔΗΚΚΙ, που τον επισκέφτηκαν στο υπουργείο του - δηλαδή ότι το ΕΣΡ, ό,τι αποφασίσει, ως αρμόδιο επί του θέματος των καταγγελιών, θα επικυρωθεί από αυτόν (τον υπουργό) χωρίς καμιά τροποποίηση- ήταν εν γνώσει του ανακριβή, αποτελούν εμπαιγμό προς ένα κόμμα που λειτουργεί νόμιμα και εκπροσωπείται στην ευρωβουλή».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ