Παρασκευή 3 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σ' αυτά τα μέτρα κανείς συμβιβασμός

Δυναμική κινητοποίηση χτες το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Οικονομικών ενόψει των επαφών κυβέρνησης - τρόικας. Αύριο στις 11 το πρωί η συγκέντρωση στην Ομόνοια

Κάλεσμα σε μία μεγάλη αναμέτρηση με την πολιτική κυβέρνησης - τρόικας - πλουτοκρατίας για το σύνολο των εργατικών δικαιωμάτων με αιχμή τα θέματα της ανεργίας, το ασφαλιστικό, τους μισθούς, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, απηύθυναν χτες το μεσημέρι σωματεία και δυνάμεις του ΠΑΜΕ που «πολιόρκησαν» για τρεις περίπου ώρες το υπουργείο Οικονομικών.

Λίγα λεπτά μετά τις δυο το μεσημέρι, η οδός Νίκης μπροστά από το υπουργείο Οικονομικών γεμίζει κόσμο μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Πέφτει το πρώτο σύνθημα: «του λαού δυνάστες, κλέφτες και ληστές, τρόικα - κυβέρνηση και καπιταλιστές». Ανοίγουν τα πανό όπου καταγράφεται η πραγματικότητα των 1.500.000 ανέργων, των 850.000 απλήρωτων, των 300.000 ανασφάλιστων. Αποκαλύπτεται από εκατοντάδες φωνές ότι τα μέτρα που παίρνουν κυβέρνηση - τρόικα - πλουτοκρατία χτυπούν περαιτέρω τα ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα. Απευθύνεται το κάλεσμα για αγώνες με άμεσο σταθμό το συλλαλητήριο, αύριο Σάββατο, στις 11 π.μ., στην Ομόνοια και επόμενο το πανελλαδικό συλλαλητήριο την 1η Νοέμβρη, στις 12 το μεσημέρι, στο Σύνταγμα.

Τα συνθήματα που δεν έπαψαν επί τρεις ώρες να φωνάζουν οι διαδηλωτές έβαλαν απέναντι στα μέτρα που ετοιμάζουν κυβέρνηση - τρόικα, την «ατζέντα» των αναγκών της εργατικής τάξης. Ενόψει της συνάντησης κυβέρνησης - τρόικας με θέμα συζήτησης και το ασφαλιστικό, οι δρόμοι γύρω από το υπουργείο αντήχησαν μηνύματα αγώνα για φιλολαϊκή διέξοδο η οποία περνά μέσα από την πάλη των εργαζομένων. «Εμπρός λαέ, ξεσηκωμός, σ' αυτά τα μέτρα κανείς συμβιβασμός», «εργάτη μη δεχτείς με ψίχουλα να ζεις», «όρια ηλικίας και συντάξεις με βάση την ανάγκη της δικής μας τάξης» ήταν από τα συνθήματα που επαναλαμβάνονταν διαρκώς μπροστά στις εισόδους του υπουργείου στην οδό Νίκης και στην πλατεία Συντάγματος.

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στο Σύνταγμα
Από τη χτεσινή κινητοποίηση στο Σύνταγμα
Οι διαδηλωτές δήλωσαν προς κάθε κατεύθυνση: «Να μην τολμήσουν να αγγίξουν το ασφαλιστικό. Είναι αιτία πολέμου! Να μη διανοηθούν να απελευθερώσουν τις απολύσεις. Ούτε να σκεφτούν να ακουμπήσουν τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και το δικαίωμα στην απεργία. Κεφαλαιοκράτες και κυβέρνηση θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους!», καλώντας «τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να προετοιμαστούν για σκληρή αναμέτρηση».

Οι διαδηλωτές αποχώρησαν το απόγευμα από το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο στο μεταξύ είχε περικυκλωθεί από αστυνομικές δυνάμεις και με πορεία κατευθύνθηκαν στην οδό Καραγεώργη Σερβίας, όπου πραγματοποιούν καθιστική διαμαρτυρία οι καθαρίστριες. Σύσσωμη η διαδήλωση χειροκρότησε δυνατά τις γυναίκες που παλεύουν για το αυτονόητο, το δικαίωμα για μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ