Παρασκευή 3 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συγκρότηση Συντονιστικού Επιτροπών ΙΔΑΧ Αττικής

Συγκέντρωση χτες στον Ασπρόπυργο

Συντονιστικό Επιτροπών ΙΔΑΧ Αττικής συγκροτήθηκε στη χτεσινή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Ασπροπύργου, την οποία οργάνωσαν Σωματεία Εργαζομένων από δήμους της Αττικής και πέντε Επιτροπές ΙΔΑΧ (εργαζόμενοι με συμβάσεις αορίστου χρόνου). Το Συντονιστικό συγκρότησαν οι Επιτροπές ΙΔΑΧ Πετρούπολης, Αγίων Αναργύρων, Ηλιούπολης, Ασπρόπυργου και Μάνδρας.

Η συγκέντρωση έγινε ενάντια στον «επανέλεγχο» των συμβάσεων. Οι εργαζόμενοι στο Δήμο Ασπροπύργου είναι οι πρώτοι που κλήθηκαν να καταθέσουν σχετικά έγγραφα για τον «επανέλεγχο». Αντιδρώντας σε αυτό, έχουν προχωρήσει στο κλείσιμο των υπηρεσιών του δήμου από την περασμένη Κυριακή και συνεχίζουν μέχρι και την επόμενη, όταν και θα κάνουν νέα Γενική Συνέλευση.

Στη συγκέντρωση μίλησαν η πρόεδρος του Σωματείου Ελευσίνας, Ασπροπύργου, Μάνδρας - Ειδυλλίας, Ελένη Χόνδρου και ο αντιπρόεδρος Γιώργος Πατεράκης. Ακόμα, ο Χρύσανθος Κυριαζής, εκ μέρους του Σωματείου και της Επιτροπής ΙΔΑΧ Πετρούπολης, η Ελ. Καμαρινοπούλου, εκ μέρους του Σωματείου Αγίων Αναργύρων, και η πρόεδρος του Σωματείου Ηλιούπολης, Θ. Καραγιαννίδου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελένη Χόνδρου κατήγγειλε τη δημοτική αρχή Ασπροπύργου που προχώρησε τη διαδικασία της «αξιολόγησης» και έδωσε τα στοιχεία για τον «επανέλεγχο». Ακόμα κατήγγειλε ότι η ΠΟΕ - ΟΤΑ σε χτεσινή ανακοίνωσή της αναπαρήγαγε τους ψευδείς ισχυρισμούς της δημοτικής αρχής πως τάχα η αποστολή στοιχείων έγινε σε συνεννόηση με το σωματείο.

Πλαίσιο αιτημάτων

Σε ανακοίνωσή του, το Συντονιστικό σημειώνει ότι η συγκρότησή του απαντά «ανάγκη έντασης και διεύρυνσης του αγώνα ενάντια στον "επανέλεγχο" των συμβάσεων και την «αξιολόγηση», τα οποία αποτελούν εργαλεία στα χέρια της κυβέρνησης για νέες μαζικές απολύσεις, για τον εκφοβισμό και τη χειραγώγηση των εργαζομένων».

Με στόχο το συντονισμό του αγώνα καλεί «όλους τους εργαζόμενους ΙΔΑΧ με μαζικές διαδικασίες σε κάθε χώρο δουλειάς να συζητήσουν το παρακάτω πλαίσιο πάλης και να συγκροτήσουν Επιτροπές Αγώνα ανά Δήμο» και αναφέρει ότι «το αμέσως επόμενο διάστημα θα ανακοινώσει πρωτοβουλίες που θα πάρει στην κατεύθυνση αυτή».

Το πλαίσιο αιτημάτων είναι:

  • Οχι στο λεγόμενο επανέλεγχο των συμβάσεων των ΙΔΑΧ και τον επιμερισμό του 15%.
  • Καμία διαθεσιμότητα, καμία απόλυση. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Αμεσα μέτρα ανακούφισης όλων των απολυμένων, όλων των ανέργων.
  • Σταθερή, μόνιμη δουλειά για όλους. Επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων.
  • Κατάργηση του ν. 4250 περί αξιολόγησης και του λεγόμενου επανελέγχου των ΙΔΑΧ.
  • Οχι στην ανασφάλιστη εργασία και στο λεγόμενο εθελοντισμό που αξιοποιήθηκε από την κυβέρνηση ως όχημα για την καταστρατήγηση των συμβάσεων των ΙΔΑΧ.
  • Να τους εμποδίσουμε, να τους σταματήσουμε, να ανατρέψουμε κάθε αντιλαϊκή πολιτική που τσακίζει τις ζωές και τα όνειρά μας.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ