Σάββατο 30 Αυγούστου 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εφ' όλης της ύλης η ατζέντα Βρούτση - τρόικας

Ασφαλιστικό, συνδικαλιστικός νόμος και απελευθέρωση των απολύσεων θα συζητηθούν στο Παρίσι με την τρόικα

Συνεχίστηκαν χτες οι προετοιμασίες της κυβέρνησης για τις συναντήσεις με την τρόικα, που θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα στο Παρίσι, για την οριστικοποίηση των επόμενων αντιλαϊκών μέτρων. Σ' αυτό το πνεύμα, χτες, μετά την συνάντηση των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας Γκ. Χαρδούβελη και Γ. Βρούτση, ο τελευταίος δήλωσε πως το υπουργείο του έχει ολοκληρώσει τις προετοιμασίες και είναι έτοιμο για τις διαπραγματεύσεις.

Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι στο τραπέζι βρίσκονται τα «διαχρονικά θέματα», όπως τα «εργασιακά και τα ασφαλιστικά». Στην πραγματικότητα, οι λεγόμενες «διαπραγματεύσεις» είναι άλλος ένας γύρος συνεννοήσεων για τις προειλημμένες αποφάσεις και τα μέτρα που ήδη έχουν συνομολογηθεί από τις προηγούμενες συμφωνίες κυβέρνησης και τρόικας. Ετσι, στις προτεραιότητες και των δύο πλευρών είναι η παραπέρα απελευθέρωση των απολύσεων και οι αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο, που θα βάζουν νέα εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση των συνδικάτων και ειδικότερα στην προκήρυξη απεργιών.

Στο ασφαλιστικό, τόσο μέσω των αναλογιστικών μελετών, που ο υπουργός Εργασίας προσδιόρισε ότι θα είναι έτοιμες στα τέλη Οκτώβρη, αλλά και της μελέτης του ΚΕΠΕ για το ασφαλιστικό, που με τη σειρά της θα ολοκληρωθεί στο τέλος Σεπτέμβρη, η κυβέρνηση θα «ξεδιπλώσει» τη νέα της επίθεση.

Αιχμή του δόρατος θα είναι η αύξηση του ελάχιστου αριθμού ενσήμων που θα χρειάζονται για την κατοχύρωση του δικαιώματος στη σύνταξη (από 4.500 ένσημα που είναι σήμερα), η κατάργηση των ειδικών ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης που ισχύουν σε ορισμένους κλάδους και ταμεία, η μείωση των συντάξεων σε ταμεία όπως το πρώην ΤΕΒΕ και οι «ενοποιήσεις» μέσω των οποίων θα συρρικνωθούν οι παροχές προς τα κάτω.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Βήμα το βήμα ολοκληρώνουν το νόμο - λαιμητόμο(2016-03-18 00:00:00.0)
Στο «απόσπασμα» και η 15ετία(2015-12-13 00:00:00.0)
«Κανείς δε δικαιούται να περιμένει τη σφαγή του»(2014-08-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ