Σάββατο 30 Αυγούστου 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΑΡ
Ξανά στην επιφάνεια η εσωκομματική σύγκρουση

Σήμερα συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ, ενώ χτες για τις πολιτικές εξελίξεις συζήτησαν η Εκτελεστική Επιτροπή και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος. Ολα αυτά στον απόηχο των φημών ότι ο Φ. Κουβέλης θα προταθεί από ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για την Προεδρία της Δημοκρατίας και της αναταραχής που προκάλεσε, διχάζοντας τη ΔΗΜΑΡ στην ομάδα που υπερασπίζεται αυτήν την προοπτική και στην ομάδα που την απορρίπτει.

Η στάση των δύο μπλοκ συνδέεται με τη θέση που είχαν ήδη πάρει ως προς την κατεύθυνση των συμμαχιών της ΔΗΜΑΡ, με τους μεν να υπερασπίζονται την προσέγγιση με τα κόμματα της συγκυβέρνησης και τους δε τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ. Και οι δύο πλευρές πάντως συμπίπτουν στον προορισμό, θέτοντας υπεράνω όλων τη συμβολή του κόμματός τους στη σταθεροποίηση του αστικού πολιτικού συστήματος και τη συμμετοχή στην άσκηση της αστικής διαχείρισης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΕ, «κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης επισημάνθηκε από την πλειοψηφία των μελών του οργάνου η ανάγκη να πραγματοποιηθεί, όπως έχει ήδη αποφασισθεί, το συνέδριο της ΔΗΜΑΡ».

Για την παρέμβαση του Φ. Κουβέλη σημειώνεται: «Στην ομιλία του, ο Πρόεδρος του κόμματος, αναφέρθηκε αναλυτικά στις διεθνείς εξελίξεις και πώς αυτές επηρεάζουν τη χώρα μας και την κυβερνητική πολιτική. Αναφερόμενος στο θέμα εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας, επανέλαβε ότι αυτό θα πρέπει να κριθεί στον κατάλληλο πολιτικό χρόνο, σε συνάρτηση με το πολιτικό κλίμα εκείνης της περιόδου και τις ασκούμενες πολιτικές».

Τα μέλη της ΕΕ που πρόσκεινται στη μειοψηφούσα «Μεταρρυθμιστική Τάση» εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία ζητούν ματαίωση του συνεδρίου, καθώς, όπως υποστηρίζουν, διεξάγεται «χωρίς, κατά γενική ομολογία, να υπάρχουν ούτε οι ελάχιστες προϋποθέσεις συγκρότησής του».

«Η ΚΕ να αναστείλει τη διεξαγωγή του συνεδρίου και να το προσδιορίσει σε απώτερο χρόνο, όταν θα έχουν διαμορφωθεί τα αντικειμενικά δεδομένα της επόμενης περιόδου» σημειώνουν, διευκρινίζοντας ότι αναφέρονται στο ξεκαθάρισμα των προθέσεων των κομμάτων για την Προεδρία της Δημοκρατίας αλλά και των εξελίξεων που αφορούν στην ανασυγκρότηση της σοσιαλδημοκρατίας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ