Σάββατο 30 Αυγούστου 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνάντηση σοσιαλδημοκρατών στο Παρίσι

Τους Ευρωπαίους σοσιαλδημοκράτες, ηγέτες κρατών - μελών και παράγοντες της ΕΕ, υποδέχεται σήμερα στο Παρίσι ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φ. Ολάντ, σε μια προσπάθεια συντονισμού της παρέμβασής τους στη Σύνοδο Κορυφής που αρχίζει αργότερα σήμερα στις Βρυξέλλες. Στη σύναξη του Παρισιού θα πάρουν μέρος, μεταξύ άλλων, ο Ιταλός πρωθυπουργός Μ. Ρέντσι, ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζ. Γκάμπριελ, οι πρωθυπουργοί του Βελγίου Ελ. ντι Ρούπο, της Κροατίας Ζ. Μιλάνοβιτς, της Δανίας Χέλε Τόρνινγκ-Σμιτ, της Μάλτας Τζ. Μούσκατ, της Ρουμανίας Β. Πόντα και της Σλοβακίας Ρ. Φίτσο. Θα συμμετάσχει και ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Μ. Σουλτς.

Σύμφωνα με το διεθνή Τύπο, στις προθέσεις της γαλλικής κυβέρνησης είναι να συντονιστούν οι σοσιαλδημοκράτες «και να επαναδιατυπώσουν το δόγμα τους υπέρ της ενίσχυσης της ανάπτυξης και των επενδύσεων στην Ευρώπη», δόγμα που επέβαλλαν οι ανάγκες των μονοπωλίων για ανάκαμψη της κερδοφορίας τους. Αλλωστε οι ίδιες σοσιαλδημοκρατικές δυνάμεις ήταν που, σε προηγούμενη φάση, συνέβαλαν στη διαμόρφωση και εφαρμογή του μείγματος που σήμερα αξιώνουν να «αραιώσει» με μέτρα στήριξης των μονοπωλίων, ενώ ταυτόχρονα θα συνεχίζεται η πολιτική που γονατίζει τους λαούς.

Αναφερόμενος στην απειλή να περιέλθει η Ευρωπαϊκή Ενωση «σε μια μακρά και ίσως ατελείωτη στασιμότητα», ο Ολάντ ζήτησε, εξάλλου, τη διεξαγωγή μιας συνόδου κορυφής των χωρών της ευρωζώνης «το συντομότερο δυνατόν, ώστε να ληφθούν οι αναγκαίες αποφάσεις», καθώς «τίθεται εν αμφιβόλω η θέση της ΕΕ στην παγκόσμια οικονομία». «Δεν μπορούμε να θεωρούμαστε ως η ήπειρος με την πιο ασθενή ανάπτυξη του κόσμου και η μοναδική που δε βιώνει μια ανάκαμψη της οικονομίας», κατέληξε ο Πρόεδρος της Γαλλίας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ