Σάββατο 30 Αυγούστου 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Διχάζει η 3η του Σεπτέμβρη

Στην «κατάψυξη» φαίνεται να έχουν «κλειδωθεί» οι σχέσεις της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ με τον πρώην πρόεδρό του και πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου και την ομάδα της επιρροής του στο εσωτερικό του κόμματος. Η διαμάχη, παρά τις διάφορες αφορμές με τις οποίες οξύνεται, αφορά στο μέλλον του ΠΑΣΟΚ, στους όρους με τους οποίους θα γίνει η ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς, ποιος θα τη διευθύνει και υπό ποιες προϋποθέσεις θα διεκδικήσει αναβαθμισμένο ρόλο στο αστικό πολιτικό σύστημα, συμβάλλοντας στη σταθερότητά του.

Μετά την απάντηση του Γ. Παπανδρέου ότι δε θα παραβρεθεί στην κεντρική εκδήλωση για την επέτειο της 3ης του Σεπτέμβρη στο Ζάππειο, επικαλούμενος ανειλημμένες υποχρεώσεις στο εξωτερικό, πρόσκληση συμμετοχής στο άνοιγμα της έκθεσης που διοργανώνει στον ίδιο χώρο το Ιδρυμα Α. Παπανδρέου, όπου θα μιλήσει ο Γ. Παπανδρέου, έλαβε ο Ε. Βενιζέλος, ο οποίος ουσιαστικά ...αυτοπροτάθηκε για ομιλητής. Συγκεκριμένα, μετά την παραλαβή της πρόσκλησης, κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη, διέρρεαν ως αυτονόητο ότι ο πρόεδρος του κόμματος θα απευθύνει χαιρετισμό. Κάτι τέτοιο ωστόσο δεν ήταν στο πρόγραμμα της εκδήλωσης, ούτε στις προθέσεις των διοργανωτών της. Για να αποσοβηθεί, όμως, αντιπαράθεση αποφασίστηκε να δοθεί τελικά ο λόγος στον Ε. Βενιζέλο, άρα και στον Κ. Σημίτη, που επίσης θα παραβρίσκεται.

Κύκλοι της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζουν ότι υπονομεύεται η προσπάθεια που γίνεται να σηματοδοτηθεί μέσω του γιορτασμού της επετείου η ενότητα του κόμματος στη μάχη ανασυγκρότησης του χώρου, με υπόμνηση της πολιτικής του κληρονομιάς. Απ' την πλευρά του Γ. Παπανδρέου, υποστηρίζεται ότι η πορεία αυτοδιάλυσης του ΠΑΣΟΚ και διάχυσής του σε θολά σχήματα, όπως η Ελιά ή η Δημοκρατική Παράταξη, υποδηλώνει άρνηση της κληρονομιάς του και πως μόνο οι ψηφοφόροι ενδιαφέρουν τη σημερινή ηγεσία.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ