Παρασκευή 3 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Σε ρυθμούς κινητοποιήσεων αγρότες και κτηνοτρόφοι

Κινητοποιήσεις κτηνοτρόφων την Τετάρτη 8 Οκτώβρη με αιχμή τον καταρροϊκό πυρετό

Κινητοποιήσεις σχεδιάζουν οι αγροτοκτηνοτρόφοι σε όλη τη χώρα, για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Αποφασίζουν τη συμμετοχή τους στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ, ενώ η Τετάρτη 8 Οκτώβρη έχει αποφασιστεί να είναι μέρα δράσης για τους κτηνοτροφικούς συλλόγους σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Οι κτηνοτρόφοι της Αιτωλοακαρνανίας θα προχωρήσουν σε συγκέντρωση στις 8/10, στις 11 π.μ., στον κόμβο της Αμφιλοχίας. Η κινητοποίηση αποφασίστηκε σε σύσκεψη που έγινε με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΟΑΣ) και την ΠΑΣΥ Αιτωλοακαρνανίας στα Σαρδίνια Αμφιλοχίας, με κεντρικό θέμα τον καταρροϊκό πυρετό.

Στα Χανιά, κινητοποίηση θα γίνει από τον Κτηνοτροφικό Σύλλογο στις 8/10, στις 11 π.μ., στην Αντιπεριφέρεια Χανίων, επίσης με αιχμή το πρόβλημα του καταρροϊκού πυρετού. Σύσκεψη οργανώνει η Ενωτική Ομοσπονδία Νομού Χανίων στις 22/10, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο της πόλης. Καλεί όλους τους Αγροτικούς Συλλόγους και τον Κτηνοτροφικό Σύλλογο Χανίων να συζητήσουν τις συνέπειες της εφαρμογής της ΚΑΠ 2015-2020, καθώς και για το συντονισμό τους με Ομοσπονδίες και Αγροτικούς Συλλόγους όλης της χώρας σε ένα πανελλαδικό πρόγραμμα δράσης. Στα πλαίσια του προγράμματος αυτού, σχεδιάζονται κινητοποιήσεις ενάντια στις κατασχέσεις σπιτιών και χωραφιών, που προωθεί το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) σε όσους αγρότες και κτηνοτρόφους οφείλουν πάνω από 5.000 ευρώ για ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ. Παράλληλα, η Ομοσπονδία έχει καλέσει τους αγρότες και κτηνοτρόφους να πάρουν μέρος στο σημερινό συλλαλητήριο, που οργανώνουν εργατικά σωματεία και μαζικοί φορείς, στις 7.30 μ.μ., στην πλατεία Νέων Καταστημάτων.

Στη Σάμο, η «Αγροτική Αναγέννηση», η παράταξη που στηρίζει η ΠΑΣΥ στην Ενωση Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου (ΕΟΣΣ), καλεί τους φτωχούς αγροτοκτηνοτρόφους να πάρουν μέρος στο σημερινό συλλαλητήριο, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ