Τρίτη 23 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΠΙΔΗΜΙΑ «ΕΜΠΟΛΑ»
Χωρίς τέλος η μαύρη λίστα των θυμάτων

ΦΡΙΤΑΟΥΝ - ΜΟΝΡΟΒΙΑ.--

Μεγαλώνει συνεχώς ο αριθμός των νεκρών που προκαλεί η επιδημία του αιμορραγικού πυρετού «Εμπολα», κυρίως σε χώρες της δυτικής Αφρικής, καθώς ο νέος απολογισμός του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) αναφέρει 2.793 νεκρούς σε σύνολο 5.762 κρουσμάτων σε πέντε χώρες.

Σε ανακοίνωση του ΠΟΥ διαπιστώνεται, ταυτόχρονα, επιτυχία των προσπαθειών κατά της επιδημίας, κυρίως σε Σενεγάλη και Νιγηρία, αλλά και στη Γουινέα (με πρωτεύουσα το Κόνακρι).

Στη Σιέρα Λεόνε, οι αρχές εμφανίστηκαν ικανοποιημένες για την υπομονή άνω των 6.000.000 νοικοκυριών σε όλη τη χώρα, που υποβλήθηκαν σε τριήμερο κατ' οίκον εγκλεισμό προκειμένου να γίνουν έλεγχοι για ύποπτα κρούσματα του ιού «Εμπολα». Στο πλαίσιο της επιχείρησης, πάντως, εντοπίστηκαν πολλές δεκάδες πτώματα και πάνω από 150 νέα κρούσματα της νόσου...

Την Κυριακή, κατέφθασε στην πρωτεύουσα της Λιβερίας, Μονρόβια, και δεύτερη (από την Πέμπτη) ομάδα μερικών δεκάδων Αμερικανών στρατιωτών ως μέρος, υποτίθεται, της «ανθρωπιστικής» αποστολής των συνολικά 3.000 στρατιωτών που αναπτύσσει η κυβέρνηση Ομπάμα με πρόσχημα την αντιμετώπιση της επιδημίας του ιού «Εμπολα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ