Τρίτη 23 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Συναγερμός στο Λευκό Οίκο μετά από δύο εισβολές

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Σε ανασχεδιασμό των μέτρων ασφαλείας εντός και πέριξ του Λευκού Οίκου προσανατολίζονται οι δυνάμεις ασφαλείας του Προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, με αφορμή τις απόπειρες δύο υπόπτων να εισβάλουν στο κτίριο μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου υποστήριξε ότι οι δύο απόπειρες δεν φαίνεται να συνδέονται μεταξύ τους. Παραδέχθηκε ωστόσο ότι προκάλεσαν ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας των μυστικών υπηρεσιών όχι μόνο στο κτίριο της προεδρικής κατοικίας αλλά και αύξηση της επιτήρησης κατά μήκος της γραμμής του φράχτη στη λεωφόρο Πενσιλβάνια. Επιβεβαίωσε ακόμη ότι διενεργείται έρευνα των υπηρεσιών ασφαλείας και ότι τα αποτελέσματά της θα υποβληθούν στο ομοσπονδιακό υπουργείο «Εσωτερικής Ασφάλειας».

Τα ξημερώματα του Σαββάτου, ένας 42χρονος Τεξανός βετεράνος του στρατού, που ήταν οπλισμένος με λάμα εννιά εκατοστών, μπήκε στο Λευκό Οίκο πηδώντας τον περίβολο. Προχτές, ένας 19χρονος οδηγός από το Νιου Τζέρσεϊ έφθασε μέχρι την πύλη του Λευκού Οίκου και αρνούνταν να φύγει, αναγκάζοντας τους πυροτεχνουργούς να καταφθάσουν για να κάνουν έρευνα στο αυτοκίνητό του. Εισαγγελέας στην Ουάσιγκτον ανακοίνωσε χτες βράδυ ότι στο αυτοκίνητο του 19χρονου βρέθηκαν 800 δεσμίδες σφαιρών και πυρομαχικά.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ