Τρίτη 23 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΙΒΥΗ
Νέο ναυάγιο με θύματα μετανάστες

ΤΡΙΠΟΛΗ.--

Καθημερινό φαινόμενο είναι, πλέον, ανοιχτά των λιβυκών ακτών, τα πολύνεκρα ναυάγια με θύματα μετανάστες και πρόσφυγες που προκαλούν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, η φτώχεια και η ανέχεια. Μέσα στο τελευταίο 24ωρο, αναφέρθηκε ότι πνίγηκαν ακόμη 10 μετανάστες στην προσπάθεια για μια ευκαιρία καλύτερης ζωής, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ιταλίας και Βόρειας Αφρικής, καθώς το πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν βυθίστηκε σε απόσταση περίπου 48,28 χιλιομέτρων από τις ακτές της ανατολικής Λιβύης. Στο ίδιο ναυάγιο αγνοείται η τύχη άλλων 30 ατόμων, ενώ οι ιταλικές αρχές κατάφεραν να διασώσουν 55 ανθρώπους.

Μαρτυρίες επιζώντων ανέφεραν ότι στο πλοιάριο επέβαιναν συνολικά 95 άτομα. Την περασμένη βδομάδα, η Διεθνής Οργάνωση Μετανάστευσης (ΙΟΜ) ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των θυμάτων από τις αρχές του χρόνου έχει ανέλθει σε τουλάχιστον 3.000.

Στο μεταξύ, χτες, αξιωματούχος της αποστολής του ΟΗΕ στη Λιβύη ανακοίνωσε ότι αντιτιθέμενες οργανώσεις και κόμματα στη χώρα συμφώνησαν να ξεκινήσουν συνομιλίες στις 29 τρέχοντος μηνός με στόχο τον τερματισμό της κρίσης αποσταθεροποίησης που διχάζει εδώ και μήνες τη χώρα, στην οποία υπάρχουν δύο κυβερνήσεις και κοινοβούλια (που απαρτίζουν ισλαμιστές και κοσμικές πολιτικές δυνάμεις).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ