Τρίτη 23 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Στενή συνεργασία με ιμπεριαλιστικά κέντρα

Το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε στενή συνεργασία και απευθείας συνεννοήσεις με ιμπεριαλιστικά κέντρα και μυστικές τους υπηρεσίες επιβεβαίωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευ. Βενιζέλος, από τη Νέα Υόρκη, όπου βρίσκεται για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Ερωτηθείς αν οι ελληνικές αρχές πήραν στοιχεία από τη CIA και άλλες υπηρεσίες, σύμφωνα με τα οποία 7 άτομα ελληνικής καταγωγής έχουν σχέση με «τζιχαντιστές», απάντησε μεν ότι «όχι, δεν έχουμε καμία τέτοια συγκεκριμένη ενημέρωση», έσπευσε ωστόσο να συμπληρώσει ότι ως χώρα «έχουμε πολύ στενή συνεργασία και με την αμερικανική διοίκηση και με όλες τις συμμαχικές μας χώρες».

Επίσης, έκανε σαφές ότι «η Ελλάδα μετέχει στη διεθνή κινητοποίηση κατά του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους, σέβεται και εκτελεί τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ στα θέματα αυτά».

Αλλωστε, όπως αναγνώρισε, ναι μεν «δεν έχουμε πρόβλημα τζιχαντιστών μαχητών στην Ελλάδα, αλλά υπάρχει στην ευρύτερη περιοχή μας, άρα μετέχουμε στη διεθνή συνεργασία ανταλλαγής πληροφοριών προκειμένου να προστατεύσουμε τις χώρες μας γιατί αυτό είναι ένα ζήτημα πλέον εσωτερικής ασφάλειας. Δεν έχει άμεσο πρόβλημα η Ελλάδα αλλά μας ενδιαφέρουν πάρα πολύ οι γειτονικές μας χώρες και η ευρύτερη περιοχή».

Επίσης, η Ελληνική Αστυνομία επιβεβαίωσε τη διενέργεια έρευνας σε σχολή μηχανικών αεροσκαφών και πιλότων στο Μαρκόπουλο, αλλά αναφέρει πως δεν προκύπτει «εκπαίδευση τζιχαντιστών πιλότων στην Ελλάδα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ