Τρίτη 23 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ισχυρό ΚΚΕ, η μόνη εγγύηση για το λαό

Η ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στο 40ό Φεστιβάλ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»

Eurokinissi

  • Η κάλπικη αντιπαράθεση συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ εξυπηρετεί και τις δύο πλευρές, γιατί κρύβει ότι και οι δύο αποδέχονται τις θυσίες του λαού στο βωμό των κερδών και της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων.
  • Το κοινό τους πρόβλημα είναι η ανάκαμψη των κερδών του κεφαλαίου. Το κοινό πρόβλημα του λαού είναι η οργάνωση της λαϊκής πάλης και αντίστασης, της συμμαχίας, με κεντρικό μας σύνθημα: Φτάνει πια! Δεν μπορούμε να ζήσουμε άλλο με ψίχουλα. Υπάρχει άλλος δρόμος εξόδου από την κρίση, ανάπτυξης σε όφελος του λαού.
  • Αλλο πράγμα να παλεύεις κατά της εξαθλίωσης, για ανακούφιση των ανέργων και για να βάλεις τέλος στη φτώχεια και την ανεργία και άλλο να υπόσχεσαι ότι θα ανακουφίσεις μόνο την ακραία φτώχεια. Το πρώτο είναι φιλολαϊκό, το δεύτερο είναι συμβιβασμός με τη φτώχεια.
  • Το ΚΚΕ είναι εγγύηση, γιατί θα μπει μπροστά για να δυναμώσει η λαϊκή πάλη ενάντια στους αντιλαϊκούς νόμους και τα μέτρα, για να οργανωθεί η λαϊκή αλληλεγγύη. Εχει ολοκληρωμένη πρόταση διεξόδου και ανάπτυξης υπέρ του λαού. Η πρότασή του είναι επίκαιρη και αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε.


ΣΕΛ.  11  -  14

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ