Παρασκευή 25 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 50
Επιλογές
Θεατρικό τριήμερο

«Λα Νόννα» από το ΔΗΠΕΘΕ Λάρισας, στη Νέα Σκηνή του Εθνικού
«Λα Νόννα» από το ΔΗΠΕΘΕ Λάρισας, στη Νέα Σκηνή του Εθνικού
Η «Οδύσσεια του Ομήρου - Το παραμύθι των παραμυθιών», η χειμερινή παράσταση της Παιδικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου θα παρουσιαστεί στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, αύριο, την Κυριακή και τη Δευτέρα και σε καλοκαιρινή περιοδεία. Η διασκευή - σκηνοθεσία είναι της Κάρμεν Ρουγγέρη, τα σκηνικά της Ρένας Γεωργιάδου, τα κοστούμια της Καλλιόπης Κοπανίτσα, η μουσική του Γιάννη Μακρίδη, η χορογραφία του Πέτρου Γάλλια, οι στίχοι του Αντρέα Κουλουμπή. Στην περιοδεία θα συμμετέχουν 10 επιπλέον ηθοποιοί, ανεβάζοντας τον αριθμό σε 34 πρόσωπα, τα οποία ερμηνεύουν περισσότερους από 100 ρόλους.

Μέχρι την Κυριακή, το ΔΗΠΕΘΕ Λάρισας παρουσιάζει, στη Νέα Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, στο πλαίσιο «Μήνας ΔΗΠΕΘΕ», το έργο «Λα Νόννα» του Ρομπέρτο Κόσσα. Το έργο παρουσιάζεται σε μετάφραση Ειρένας Ιωαννίδου - Αδαμίδου, σκηνοθεσία Νίκου Αρμάου, σκηνικά - κοστούμια Κέλλυς Βρεττού, μουσική Ηρακλή Πασχαλίδη. Παίζουν οι: Κατερίνα Γιουλάκη, Χρόνης Παυλίδης, Εύα Μουστάκα, Σταύρος Μερμήγκης, Σμάρω Γαϊτανίδου, Γιώργος Ζωγράφος, Εφη Μεταγγιτσινού.

Μέχρι την Κυριακή, θα φιλοξενηθεί, στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, η «Σαμία» του Μενάνδρου, του κυριότερου εκπροσώπου της Νέας Αττικής Κωμωδίας, από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Η μετάφραση είναι του Γιάννη Βαρβέρη, η σκηνοθεσία του Εύη Γαβριηλίδη, τα σκηνικά - κοστούμια του Γιάννη Μετζικώφ, η μουσική του Μιχάλη Χριστοδουλίδη, οι χορογραφίες του Ισίδωρου Σιδέρη, οι φωτισμοί της Ελευθερίας Ντεκώ. Παίζουν: Τάνια Τσανακλίδου, Φαίη Ξυλά, Σίμων Κακάλας, Μιχάλης Γούναρης, Θόδωρος Συριώτης κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ