Παρασκευή 25 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 50
Επιλογές
Μελωδικές συναντήσεις

Δημήτρης Μητροπάνος - Πασχάλης Τερζής
Δημήτρης Μητροπάνος - Πασχάλης Τερζής
Περισσότεροι από σαράντα χιλιάδες άνθρωποι έχουν απολαύσει μέχρι τώρα τη μελωδική σύμπραξη του Δημήτρη Μητροπάνου με τον Πασχάλη Τερζή στην «Ιερά Οδό» (Ιερά Οδός 18-20, τηλ. 3428.272-6). Οι εξαίρετες ερμηνείες τους και η επιλογή των τραγουδιών που παρουσιάζουν έδωσαν το στίγμα μιας άκρως επιτυχημένης συνεργασίας. Οι δύο καλλιτέχνες θα παρατείνουν για λίγες ακόμη μέρες τις εμφανίσεις τους, οι οποίες θα ολοκληρωθούν στις 3 του Ιούνη. Δίνοντας έτσι την ευκαιρία, σε όσους δεν μπόρεσαν μέχρι τώρα να γευτούν ένα αληθινό λαϊκό πρόγραμμα από εκείνα που σπανίζουν στις μέρες μας. Μαζί τους οι Στέλλα Χροναίου, Νίκος Κουρουπάκης, Αναστασία Ταχτσίδου. Παραστάσεις: Τετάρτη - Κυριακή (11μμ).

  • Δυο ακόμη βραδιές με τραγούδια του Ακη Πάνου πραγματοποιούνται σήμερα και αύριο (11μμ), στον «Δίαυλο» (Δράκου 9, Κουκάκι, 9239.588). Τραγουδούν οι Γεωργία Λόγγου, Κική Λουκά, Θάνος Νικολάου.
  • Συνεχίζεται μέχρι και την Κυριακή στην «Τεχνόπολη» του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100) το 1ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Τζαζ, με συναυλίες ευρωπαϊκών σχημάτων και ενδιαφέρουσες συμπράξεις. Είσοδος ελεύθερη.
  • Αφιέρωμα στο διαπρεπή Ελληνα συνθέτη Δημήτρη Δραγατάκη παρουσιάζει η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, με διεύθυνση του Βύρωνα Φιδετζή, αύριο (8.30μμ), στο Μέγαρο Μουσικής. Με σολίστ τον βιολονίστα Γιώργο Δεμερτζή θα παρουσιαστούν τα έργα του: «Λυρικά σκίτσα για ορχήστρα εγχόρδων», «Κοντσέρτο για βιολί και ορχήστρα» και «Συμφωνία αρ. 5».
  • Η Ορχήστρα των Χρωμάτων παρουσιάζει αφιέρωμα σε έναν από τους συνθέτες που σφράγισαν τη μουσική δημιουργία του δεύτερου μισού του 20ού αιώνα, τον Γκιόργκι Λιγκέτι, την Κυριακή στις 8.30μμ, στο Μέγαρο Μουσικής. Διευθύνει ο Μίλτος Λογιάδης. Σολίστ ο πιανίστας Πάολο Αλβάρεζ.
  • Στην αίθουσα «Φ. Νάκας» (Ιπποκράτους 41), σήμερα (8μμ), θα δώσουν συναυλία οι «Ακτιβ Μέμπερ», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την «1η Εκθεση Μουσικής Τεχνολογίας».
  • Μουσική βραδιά διοργανώνει η Επιτροπή Παιδείας του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγάλεω, αύριο (9μμ), στο «8 Δυτικά» (Λ. Καβάλας 387, Αιγάλεω). Είσοδος ελεύθερη.

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org