Κυριακή 29 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης

-- Οι ΤΟ Εβρου του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και τα Παραρτήματα Εβρου της ΠΕΑΕΑ διοργανώνουν εκδήλωση τιμής και μνήμης με αφορμή τα 70 χρόνια από την εκτέλεση 8 αγωνιστών πατριωτών από τους ναζί κατακτητές στο Σουφλί του Εβρου, σήμερα Κυριακή, στις 7.30 μ.μ., στο Σουφλί, στο χώρο εκτέλεσης.

-- Εκδήλωση για το ΔΣΕ διοργανώνουν σήμερα Κυριακή οι Κομματικές Οργανώσεις Ιωαννίνων - Θεσπρωτίας του ΚΚΕ και οι αντίστοιχες οργανώσεις της ΚΝΕ, στο Κεφαλοχώρι Κόνιτσας. Η εκδήλωση θα γίνει στο χώρο που πριν από 8 χρόνια υψώθηκε το μνημείο του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Θα περιλαμβάνει κατάθεση στεφανιών, ομιλία και μουσικό πρόγραμμα. Η αναχώρηση θα γίνει με πούλμαν την Κυριακή, στις 8.30 π.μ., από τη Νομαρχία.

-- Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους 250 εκτελεσμένους κομμουνιστές και αγωνιστές στο Γηροκομείο της Πάτρας οργανώνουν σήμερα Κυριακή, στις 9.30 π.μ., οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Αχαΐα. Ομιλητής θα είναι ο Σπύρος Μπέτσης, γραμματέας του Εδαφικού Τομέα Αχαΐας του ΚΚΕ.

-- Επίσκεψη - προσκύνημα, στην περιοχή της Λοχριάς, στον Ψηλορείτη, όπου δόθηκε μεγάλη μάχη του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, οργανώνουν σήμερα Κυριακή οι Κομματικές Οργανώσεις Ηρακλείου και Ρεθύμνου του ΚΚΕ. Στη μάχη που δόθηκε τον Ιούλη του 1947 σκοτώθηκαν τα καλύτερα παλικάρια του ΚΚΕ και του ΔΣΕ, με μπροστάρη τον καπετάνιο Γιάννη Ποδιά. Στην εκδήλωση θα μιλήσει η Κατερίνα Μπακέλα, μέλος της ΤΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνουν τα Παραρτήματα Ηρακλείου και Ρεθύμνου της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org