Τετάρτη 25 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Καταστρατηγείται το ωράριο στη γραμμή Καβάλα - Θάσος

Την ίδια ώρα που εφοπλιστές - Δικαιοσύνη και κυβέρνηση ορμάνε για να συντρίψουν το δικαίωμα των ναυτεργατών στην απεργία, η κατάσταση στην πορθμειακή γραμμή Καβάλα - Θάσος έρχεται να επιβεβαιώσει την αναγκαιότητα των απεργιακών και άλλων κινητοποιήσεων που κάνουν τα πληρώματα, με οργανωτή το Συνδικάτο τους.

Οπως καταγγέλλει η ΠΕΜΕΝ, με έγγραφο που κοινοποιεί σε όλες τις αρμόδιες Αρχές, «από περιοδεία που πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της ΠΕΜΕΝ στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας - Θάσου, τα δρομολόγια που έχουν καθοριστεί από το λιμεναρχείο της Καβάλας παραβιάζουν τις ώρες εργασίας και ανάπαυσης των ναυτεργατών». Η ΠΕΜΕΝ παρουσιάζει συγκεκριμένα στοιχεία για πλοία της γραμμής και ζητάει την άμεση παρέμβαση των υπηρεσιών του ΥΝΑ.

Με άλλη, κοινή τους ανακοίνωση, ΠΕΜΕΝ - «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» - ΠΕΕΜΑΓΕΝ - ΠΕΠΡΝ - ΠΕΣ/ΝΑΤ και Επιτροπή Ανέργων Ναυτεργατών, καταγγέλλουν την απόφαση του δικαστηρίου στη Θάσο, που καταδίκασε τους απεργούς ναυτεργάτες. Σημειώνουν, μεταξύ άλλων: «Αυτή η απόφαση έρχεται να προστεθεί στο πογκρόμ ποινικών διώξεων που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση στο ταξικό εργατικό κίνημα που αγωνίζεται για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου, της κυβέρνησης, της ΕΕ.

Ο αγώνας των ναυτεργατών, των εργαζομένων, ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα δεν κρίνεται και δεν θα κριθεί στις αίθουσες των δικαστηρίων. Οι ναυτεργάτες, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, η νεολαία, επιβάλλεται να συνεχίσουμε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα στο δρόμο του ταξικού αγώνα, με οργάνωση - συσπείρωση δυνάμεων, για την ανάπτυξη πολύμορφων αγωνιστικών και απεργιακών κινητοποιήσεων, ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου, που κατακρεουργεί το σύνολο των δικαιωμάτων μας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καθεστώς γαλέρας(2004-08-19 00:00:00.0)
Συνεχίζουν τον αγώνα τους(2001-02-17 00:00:00.0)
Επιχείρηση ποινικοποίησης του αγώνα(2001-01-04 00:00:00.0)
Αντίσταση και κλιμάκωση(2000-10-10 00:00:00.0)
Αγωνιστικός αναβρασμός(2000-02-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ