Πέμπτη 4 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΟΡΘΜΕΙΑΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΚΑΒΑΛΑΣ - ΘΑΣΟΥ
Επιχείρηση ποινικοποίησης του αγώνα

Στο πλευρό των συναδέλφων τους οι Ενώσεις ΠΕΜΕΝ και «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»

Ασυδοτούν πλήρως οι ναυτιλιακές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στη πορθμειακή γραμμή Καβάλας - Θάσου, καθώς χτες η εταιρία «Ναυτιλιακή Εταιρία Θάσου ΑΕ» (ΝΕΘ) κοινοποίησε στην Ενωση Ναυτικών «Η ΘΑΣΟΣ» αγωγή που κατέθεσε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Καβάλας, με την οποία ζητά να κηρυχτεί παράνομη και καταχρηστική η απεργιακή κινητοποίηση των ναυτεργατών που πραγματοποιήθηκε στις 21 του περασμένου μήνα, μετά από απόφαση της Ενωσης.

Οι ναυτεργάτες αγωνίζονταν ενάντια στην κατάφωρη παραβίαση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, στην οποία έχουν επιδοθεί οι εταιρίες ΝΕΘ, ΝΕΚ, ΝΕΡ και ΑΛΜΑΡ. Οι εταιρίες οφείλουν δεδουλευμένα στα πληρώματα από τις αρχές καλοκαιριού, ενώ δεν έχουν δώσει ακόμα την αύξηση του 4,5% που προβλέπει η ΣΣΕ του 2000. Χρωστούν επίσης υπερωρίες και άλλα. Με την αγωγή η εν λόγω εταιρία ζητά επίσης «να απαγγελθεί χρηματική ποινή 200.000 δραχμών κατά του σωματείου και προσωπική κράτηση ενός μηνός για κάθε μέλος του ΔΣ σε κάθε περίπτωση παραβάσεως της αποφάσεως».

Τις ναυτιλιακές εταιρίες ΝΕΚ και ΝΕΘ, καταγγέλλουν με κοινή τους ανακοίνωση η Πανελλήνια Ενωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού και η Ενωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», γιατί, όπως αναφέρουν, με την προσφυγή τους στα δικαστήρια ενάντια στην αγωνιστική διοίκηση της Ενωσης Ναυτικών «Η ΘΑΣΟΣ» επιχειρούν την ποινικοποίηση της απεργίας, των αγώνων των ναυτεργατών και γενικότερα των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ