Τετάρτη 25 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Χυδαίοι...

Στην ιστοσελίδα «rproject.gr» της ΔΕΑ - συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ - δημοσιεύεται κείμενο του Παντελή Μέλιου, μέλους της Ομάδας Μελών ΣΥΡΙΖΑ Αγρινίου. Σε αυτό γράφεται: «Την Πέμπτη 19/6 στο Επιμελητήριο του Αγρινίου, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, με πρωτοβουλία στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, διοργάνωσε συζήτηση με θέμα "Διαθεσιμότητες - Απολύσεις και η κατάσταση του Δημοσιοϋπαλληλικού κινήματος". Η εκδήλωση ήταν το πρώτο βήμα συγκρότησης του ΜΕΤΑ (σ.σ. παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ) και της ευρύτερης αριστερής εργατικής αντιπολίτευσης. Ακολούθησε βέβαια ανοικτή συζήτηση, που αποτύπωσε (...) και τον αγώνα δεκάδων αγωνιστών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και άλλων αγωνιστών (...) των ανένταχτων αριστερών και του ΠΑΜΕ που μας τίμησαν με την παρουσία τους».

Η αθλιότητα των συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει «ταβάνι». Οργανωτής της συγκεκριμένης εκδήλωσης εμφανιζόταν να είναι το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ. Σ' αυτήν συμμετείχαν και τρεις συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, εκλεγμένοι σε πρωτοβάθμια σωματεία του Δημοσίου, που είναι μέλη του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ. Οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ, όμως, βάφτισαν τη συγκεκριμένη εκδήλωση «πρώτο βήμα συγκρότησης του ΜΕΤΑ» και προσπαθούν να δημιουργήσουν συγχύσεις, επικαλούμενοι την παρουσία συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ! Πρόκειται για προβοκάτσια, που τους αποκαλύπτει και πρέπει να προβληματίσει τους εργαζόμενους.

Το θράσος τους, όμως, δεν προκαλεί εντύπωση. Ετσι αντιλαμβάνεται ο ΣΥΡΙΖΑ τα συνδικάτα: Σαν «εργαλεία» που θα συνδράμουν την ανέλιξή του στην καρέκλα της διακυβέρνησης, σαν μέσο ενσωμάτωσης των λαϊκών αντιδράσεων και υποταγής τους στη λογική της διαχείρισης με το μείγμα που αυτός προτείνει. Σ' αυτή του την προσπάθεια, δε διστάζει πουθενά. Στη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ μοιράζει πίσω από τις πλάτες των εργαζομένων τις έδρες με τον Φωτόπουλο και στο Αγρίνιο μετατρέπει σε παραμάγαζό του το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ. Ο νέος κυβερνητικός συνδικαλισμός δεν έχει τίποτα να ζηλέψει στη χυδαιότητα από τον παλιό...


Χ. Μ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ