Τετάρτη 11 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Δεν είναι πρώτη φορά

«Στη χώρα μας, όπου το πολιτικό σύστημα είναι ιστορικά ανταγωνιστικό, δεν άργησε αυτή η πολυδιάσπαση να συνοδεύεται και από την ανάδειξη δύο νέων κύριων πόλων εξουσίας, οι οποίοι λειτουργούν ανταγωνιστικά. Ο ένας πόλος είναι ο δεξιός - νεοφιλελελεύθερος, της Ν.Δ. και ο άλλος ο αριστερός - προοδευτικός, του ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχουν βεβαίως και δύο σημαντικοί "αστερίσκοι" του πολιτικού συστήματος, όπως το ιστορικό ΚΚΕ και η εθνικιστική Χρυσή Αυγή».(«Αυγή», 7-8/6/2014).

Οτι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί τον ένα κύριο πόλο κυβερνητικής εξουσίας στο αστικό πολιτικό σύστημα, έτοιμος να διαχειριστεί τον καπιταλισμό, είναι επιβεβαιωμένο εδώ και καιρό. Το δείχνουν οι σχέσεις του με τμήματα του επιχειρηματικού κόσμου, (π.χ. ΣΕΒ) αλλά και με τους έξωθεν συμμάχους τους (ΗΠΑ και ΕΕ, ακόμη και Γερμανία, όπως οι συναντήσεις με Σόιμπλε και Ασμουσεν).

Για δεύτερη φορά η «Αυγή» εισάγει τη λογική των «αστερίσκων», τσουβαλιάζοντας με κομψό τρόπο ΚΚΕ και ΧΑ. Τι εξυπηρετεί αυτή η θεώρηση; Αλήθεια, με ποια λογική συγκρίνεται το ΚΚΕ και η ΧΑ; Ως προς τι; Γιατί αλήθεια η ΧΑ δεν αποτελεί ένα κανονικότατο κόμμα του κεφαλαίου; Μήπως μέσα στις υποχρεώσεις του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο κεφάλαιο, ως ένας από τους δύο πόλους της αστικής διακυβέρνησης, είναι να δημιουργεί τέτοιους συνειρμούς;


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ