Τετάρτη 11 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Πασχίζει να συγκαλύψει το αποκρουστικό ναζιστικό της πρόσωπο

Συνεχίζει τις προσπάθειές της η ΧΑ, ως αναπόσπαστο κομμάτι του αστικού πολιτικού συστήματος, να προσπαθεί να συγκαλύψει το αποκρουστικό - εγκληματικό πρόσωπο της ναζιστικής οργάνωσης. Σε αυτό το πλαίσιο, διαμηνύει ότι χρυσαυγίτες έχουν στενές σχέσεις με στελέχη άλλων κομμάτων του συστήματος. Ταυτόχρονα, στο εσωτερικό της XA συνεχίζονται οι τριβές για το τι προφίλ να βγάζει πλέον προς τα έξω η οργάνωσή, που κατά τον αρχηγό της, Ν. Μιχαλολιάκο, «μεταλλάσσεται»...

Συγκεκριμένα, απ' την ιστοσελίδα της ναζιστικής οργάνωσης, ο προφυλακισμένος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΧΑ, Χρήστος Παππάς, απευθύνεται στην εκπρόσωπο Τύπου τη ΝΔ (η οποία κατά δήλωσή του ψώνιζε από το μαγαζί του στα Γιάννενα), ρωτώντας της: «Ξέχασε η κ. Ασημακοπούλου τους χαιρετισμούς που έστελνε στον κ. Παππά από το νονό της, τον τέως Βασιλιά Κωνσταντίνο; Ξέχασε μήπως τις ευχαριστίες του νονού, τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου, στον Χρήστο Παππά, όταν ο τελευταίος του είχε δωρίσει ένα δέντρο ελιάς κατά την παραμονή στο "Ηπειρος Παλλάς";»...

Εξάλλου, στην ιστοσελίδα της οργάνωσης γίνεται και αναπαραγωγή άρθρου, από την «έγκυρη οικονομική και πολιτική ιστοσελίδα Bankingnews.gr», που γράφει: «Αυτούς που κατηγορούν φασίστες ήταν αυτοί που έδωσαν τους πιο ένδοξους και ιστορικούςαγώνες για την (σ.σ. αστική) δημοκρατία, ενώ οι ψευτοδημοκράτες του καναπέ άτολμοι, μίζεροι, αριστερίζουσας αντίληψης και νοοτροπίας δεν μπορούν να δεχθούν ότι στην Ελλάδα η Δεξιά νίκησε και η αριστερά του ΕΑΜ Ελλάς έχασε»!

Υπενθυμίζουμε ότι πρόσφατα ο Ν. Μιχαλολιάκος έγραψε στο ακροδεξιό έντυπο «Εμπρός»: «Συναγωνιστές και Συναγωνίστριες, Σίγουρα επιτύχαμε μία Νίκη, αλλά ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν έλειψαν τα φαινόμενα παλαιοκομματισμού, πολιτικαντισμού, φαινόμενα τα οποία χαρακτηρίζουν ένα αστικό και όχι επαναστατικό κόμμα. Αυτό θέλετε για την Χρυσή Αυγή; Εγώ ΟΧΙ! Και να ξέρετε πως ο μεγαλύτερος εχθρός του Κινήματός μας είναι όλοι αυτοί που λένε "ν' αλλάξουμε"...»!

Σ'αυτό απαντά το άρθρο του Bankingnews.gr που επιλέχθηκε να αναπαραχθεί στην ιστοστελίδα της οργάνωσης: «Η Χρυσή Αυγή δε χρειάζεται να αλλάξει αλλά σίγουρα χρειάζεται να αλλάξει το πολιτικό σύστημα που παραπλάνησε την κοινωνία με ψέματα»...

Την ίδια ώρα «λιβανίζουν» άλλους αστούς πολιτικούς. Σε αυτά τα πλαίσια, η διευθύντριά του «Εμπρός», Ειρήνη Δημοπούλου - Παππά (και σύζυγος του υπόδικου χρυσαυγίτη Χρήστου Παππά), έγραψε σε αυτό για τη στάση αστών πολιτικών στην πρόσφατη ψηφοφορία στη Βουλή για την άρση ασυλίας νεοναζί βουλευτών: «Η αποχή από την ψηφοφορία των ανεξαρτήτων βουλευτών, των ΑΝΕΛ και μεταξύ άλλων της Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία έχει εκφράσει τις αντιρρήσεις της για το πόσο "δεμένη" είναι η δικογραφία (...), δείχνει τη στροφή που επιτέλους σημειώνεται στο Κοινοβούλιο από μερικές δεκάδες βουλευτές».

Προφυλακίστηκε ο Ν. Κούζηλος

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά τη χτεσινή απολογία του ενώπιον των ειδικών εφετών ανακριτριών για ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωσης, ο βουλευτής της φασιστικής Χρυσής Αυγής Ν. Κούζηλος.

Την περασμένη Παρασκευή, εξάλλου, επιβλήθηκε κατ' οίκον περιορισμός στο χρυσαυγίτη βουλευτή Δ. Κουκούτση, μετά την 9ωρη απολογία του στις ειδικές εφέτες ανακρίτριες για την ίδια κατηγορία. Εξαίρεση στον παραπάνω περιορισμό θα είναι η μεταφορά του στη Βουλή στα πλαίσια της κοινοβουλευτικής του δραστηριότητας και σε νοσοκομεία για την αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας.

Υπενθυμίζουμε ότι στις 13 Ιούνη απολογείται ο χρυσαυγίτης βουλευτής Μ. Αρβανίτης, στις 14 Ιούνη η βουλευτής και σύζυγος του αρχηγού της ΧΑ, Ελ. Ζαρούλια, ενώ στις 16 Ιούνη αναμένεται η απολογία του Χρ. Αλεξόπουλου, που έχει «ανεξαρτητοποιηθεί». Ακολουθεί η απολογία για διακεκριμένη οπλοκατοχή του προφυλακισμένου βουλευτή Γ. Γερμενή, ο οποίος είναι επίσης κατηγορούμενος για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Ο Κ. Μπαρμπαρούσης απολογείται στις 18 Ιούνη, ενώ μία ημέρα αργότερα αναμένεται να απολογηθεί ο Αντ. Γρέγος, για να ακολουθήσουν στις 20 Ιούνη ο Π. Ζησιμόπουλος και ο Αρτ. Ματθαιόπουλος στις 23 Ιούνη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επιχείρηση εξωραϊσμού του ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής(2015-04-17 00:00:00.0)
Κινήσεις που εξωραΐζουν το ναζιστικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής(2015-03-21 00:00:00.0)
Ελεύθερος με βούλευμα ο Αρτ. Ματθαιόπουλος(2014-08-09 00:00:00.0)
Δίνει τις δικές της εξετάσεις σε ξένα και ντόπια μονοπώλια(2014-06-04 00:00:00.0)
Σε απολογία καλούνται άλλοι 4 βουλευτές της Χρυσής Αυγής(2014-04-26 00:00:00.0)
Συνεχίζονται οι καταθέσεις(2013-10-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ