Τετάρτη 11 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ
Καμιά εμπορική χρήση στο πάρκο «Αντώνης Τρίτσης»

Συγκέντρωση και διαδήλωση χτές από τις οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για την προστασία του πάρκου.

Από τη χτεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στους Αγίους Αναργύρους ενάντια στην υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση του πάρκου «Αντ. Τρίτσης»
Από τη χτεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στους Αγίους Αναργύρους ενάντια στην υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση του πάρκου «Αντ. Τρίτσης»
Συγκέντρωση με σύνθημα: «Το πάρκο "Αντ. Τρίτσης" είναι λαϊκή περιουσία. Οχι στην υποβάθμιση και την εμπορευματοποίησή του», διοργάνωσαν χτες το απόγευμα οι Οργανώσεις Δυτικών Συνοικιών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, στην κεντρική πλατεία των Αγίων Αναργύρων. Οι συγκεντρωμένοι δήλωσαν αποφασισμένοι να υπερασπίσουν με κάθε τρόπο τον καθολικά δημόσιο χαρακτήρα του πάρκου.

Αξίζει να τονιστεί ότι με μια σειρά προσκλήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος ο Μητροπολιτικός Φορέας Ανάπλασης και Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Αττικής, που διαχειρίζεται το πάρκο «Αντώνης Τρίτσης», κάλεσε στην κατάθεση προσφορών για εμπορικές χρήσεις στο χώρο του πάρκου (πωλήσεις προϊόντων, λούνα παρκ κ.ά.). Συγκεκριμένα, δύο προσκλήσεις ενδιαφέροντος έγιναν στις 4 Ιούνη και άλλες δύο στις 11 Ιούνη. Κάτω από την κινητοποίηση του κόσμου το άνοιγμα των προσφορών μετατέθηκε για τις 15 Ιούνη. Να σημειωθεί ότι η ενέργεια αυτή είναι συνέχεια της πολιτικής της εμπορευματοποίησης του πάρκου τα τελευταία χρόνια και αλλοιώνει πλήρως το χαρακτήρα του ως χώρου αναψυχής και πρασίνου για τους κατοίκους της περιοχής. Την ίδια στιγμή, οι επισκέπτες του πάρκου αντιμετωπίζουν μια εικόνα εγκατάλειψης, που είναι αποτέλεσμα της συστηματικής υποβάθμισής του, για να εξυπηρετηθεί η παραπέρα εμπορευματοποίησή του στη λογική της ανταποδοτικότητας.


Συνειδητός στόχος των παραπάνω επιλογών «είναι να αποτελέσει το περιβάλλον πεδίο κερδοφορίας για το ιδιωτικό κεφάλαιο», τόνισε στην ομιλία του στην κεντρική πλατεία ο δημοτικός σύμβουλος του ΚΚΕ στο Δήμο Αγ. Αναργύρων Καματερού, Δ. Κατσαντώνης. Στον στόχο αυτό συναντιούνται, όπως είπε χαρακτηριστικά, ΕΕ, κράτος, τα κόμματα που κυβέρνησαν όλα αυτά τα χρόνια, οι δημοτικές αρχές, οι μη κυβερνητικές οργανώσεις. Εκτός, όμως, των κομμάτων που είχαν την ευθύνη της διοίκησης, και ο ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ο ομιλητής, νομιμοποιεί στη λαϊκή συνείδηση την πολιτική της ΕΕ για το περιβάλλον.

Ο δημοτικός σύμβουλος του ΚΚΕ ανέφερε τις πρωτοβουλίες που πήραν όλα τα προηγούμενα χρόνια οι Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ, που ήταν στην πρώτη γραμμή για την υπεράσπιση του πάρκου ως χώρου πράσινου και αναψυχής με ελεύθερη και δωρεάν χρήση για το λαό. Οπως, π.χ., τη συμβολή με ομάδες περιφρούρησης στις μεγάλες πυρκαγιές, την οργάνωση του Φεστιβάλ της ΚΝΕ, αναδεικνύοντας το χαρακτήρα του, υπερασπιζόμενοι την θέση του ΚΚΕ να είναι λαϊκή περιουσία οι ελεύθεροι χώροι και οι χώροι πρασίνου. Ο Δ. Κατσαντώνης, τόνισε ότι το πάρκο αποτελεί πραγματική ανάσα για το λαό της Δυτικής Αθήνας και συνολικά του λεκανοπεδίου και πρέπει να περιφρουρηθεί μαζικά και αποφασιστικά.

Κλείνοντας, απαίτησε την κατάργηση των προσκλήσεων ενδιαφέροντος για εμπορικές χρήσεις στο χώρο του πάρκου. Την έκτακτη χρηματοδότησή του για την κάλυψη των επειγουσών αναγκών, ιδιαίτερα μπροστά στην καλοκαιρινή περίοδο. Τον απαραίτητο σχεδιασμό πυροπροστασίας. Επαρκή, σταθερή και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, με πλήρη δικαιώματα για την κάλυψη των αναγκών λειτουργίας, συντήρησης και φύλαξης.

Στη συνέχεια, ακολούθησε πορεία των Οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο πάρκο «Αντ. Τρίτσης», όπου αναρτήθηκε πανό στο κτίριο του φορέα διαχείρισης. Το «ραντεβού» ανανεώθηκε για την Πέμπτη 27 Ιούνη, που θα γίνει στο θεατράκι του πάρκου συναυλία - αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σήμερα η συγκέντρωση για το Πάρκο Τρίτση στις 7 μ.μ.(16/6/2016)
Συγκέντρωση για το Πάρκο Τρίτση την Πέμπτη 16 Ιούνη(10/6/2016)
Συγκέντρωση για το «πάρκο Τρίτση»(6/6/2014)
«Οχι» στην εμπορευματοποίηση και τη συστηματική υποβάθμισή του(5/6/2014)
Ακόμα μια χρονιά το πάρκο «Τρίτση» θα πάρει άλλη όψη(10/9/2013)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org