Τετάρτη 11 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ
Ανάληψη δράσης όπου απαιτήσουν τα μονοπώλια

Εκπαίδευση για αποστολές εκτός ελλαδικού χώρου περιλάμβανε η πολυεθνική άσκηση «Thracian Star 2014»

Εναέριος ανεφοδιασμός ελληνικών μαχητικών από ιπτάμενο «τάνκερ» της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της «Thracian Star 2014»
Εναέριος ανεφοδιασμός ελληνικών μαχητικών από ιπτάμενο «τάνκερ» της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της «Thracian Star 2014»
Βαθαίνει η εμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς για την προώθηση των συμφερόντων των ευρωατλαντικών μονοπωλίων και με στρατιωτικά μέσα, στην κόντρα τους με άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα. Σε αυτά τα πλαίσια, μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας εκπαιδεύονται ανοιχτά για αποστολές εκτός ελλαδικού χώρου, με στόχο την απόκτηση ετοιμότητας για ανάληψη δράσης ανά πάσα στιγμή και σε όποιο μέρος της Γης χρειαστεί, προς εξυπηρέτηση του μεγάλου κεφαλαίου.

Συγκεκριμένα, από την Πέμπτη 29 Μάη ως και την Τετάρτη 4 Ιούνη, η Πολεμική Αεροπορία συμμετείχε με αεροσκάφη F-16 στην πολυεθνική αεροπορική άσκηση «Thracian Star 2014». Η άσκηση διοργανώθηκε από τη Βουλγαρία και συμμετείχαν με προσωπικό και στρατιωτικά μέσα οι Βουλγαρία, Ελλάδα, ΗΠΑ, Ρουμανία. Διεξήχθη εντός του FIR Σόφιας, το οποίο απλώνεται και στη Μαύρη Θάλασσα, ενώνεται μάλιστα με το FIR της Συμφερόπολης, το οποίο καλύπτει Κριμαία και Νοτιοανατολική Ουκρανία...

Οπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΑ, «η άσκηση είχε σκοπό την εκπαίδευση του προσωπικού στη διεξαγωγή αεροπορικών επιχειρήσεων, με στόχο την εναρμόνιση των διαδικασιών των συμμετεχουσών δυνάμεων σε τακτικό επίπεδο και την αύξηση της διαλειτουργικότητας. Μέρος αυτής ήταν και η εκπαίδευση των Ιπταμένων στον εναέριο ανεφοδιασμό».

Σε αυτό το πλαίσιο, ελληνικά μαχητικά ανεφοδιάζονταν στον αέρα από ιπτάμενα «τάνκερ» της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, γεγονός που προϊδεάζει για συμμετοχή μονάδων μας σε ιμπεριαλιστικές επιχειρήσεις μακριά από τις βάσεις ανεφοδιασμού τους, μακριά από τον ελλαδικό χώρο. Δηλαδή, συμμετοχή σε αποστολές που δεν έχουν σχέση με την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας αλλά αφορούν την προώθηση και προάσπιση θέσεων ευρωατλαντικών μονοπωλίων στις συγκρούσεις τους με άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα, στην προσπάθεια της εγχώριας αστικής τάξης να αναβαθμιστεί γεωστρατηγικά στην ευρύτερη περιοχή, να διεκδικήσει μεγαλύτερα μερίδια από την ιμπεριαλιστική λεία.

Αλλωστε και μόνο το γεγονός ότι ή άσκηση αυτή διεξήχθη στο FIR Σόφιας, πολύ κοντά στα σύνορα με Ουκρανία και Ρωσία, και ενώ συνεχίζεται η ένταση στο ουκρανικό, ενώ συνεχίζονται οι ενδοϊμπεριαλιστικές αντιπαραθέσεις για την είσοδο ευρωατλαντικών μονοπωλίων στην Ουκρανία, στη Μολδαβία, στη Γεωργία, σ' άλλες πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες, σε σύγκρουση με την καπιταλιστική Ρωσία, δείχνει πόσο βαθαίνει η τέτοια εμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, κατ' εντολή της κυβέρνησης και για τα συμφέροντα ντόπιων και άλλων μονοπωλίων.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org