Σάββατο 26 Απρίλη 2014 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Πλήθος εκδηλώσεων για τον ταξικό γιορτασμό της 1ης Μάη

Προβολές βίντεο, συζητήσεις και ομιλίες σε χώρους δουλειάς προγραμματίζονται όλες τις μέρες, μέχρι και την Πέμπτη

Από παλιότερη απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ την Πρωτομαγιά
Από παλιότερη απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ την Πρωτομαγιά
Με εκδηλώσεις σε χώρους δουλειάς και πρωτοβουλίες σε μια σειρά κλάδους, οι ταξικές δυνάμεις συζητούν με τους εργαζόμενους το μήνυμα της Πρωτομαγιάς, το περιεχόμενο που έχει ο γιορτασμός της σήμερα. Προετοιμάζουν και μ' αυτόν τον τρόπο την απεργία της Πέμπτης και απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής στις απεργιακές συγκεντρώσεις που θα διοργανώσει το ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα.

Στην Αθήνα, η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10 π.μ. στο Σύνταγμα και στη Θεσσαλονίκη, στις 10.30 π.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου. Πολύμορφες εκδηλώσεις στους τόπους δουλειάς, προγραμματίζονται στον κλάδο του Τύπου - Χαρτιού («ΣΟΦΤΕΞ», «ΒΛΑΧΟΣ»), στα πρακτορεία Τύπου, στα εργοστάσια τροφίμων («ΕΒΓΑ»), σε φαρμακαποθήκες, σε εργοστάσια κλωστοϋφαντουργίας, στον κλάδο της Ενέργειας (ΔΕΗ). Επίσης, τις επόμενες μέρες, θα γίνουν ανάμεσα σε άλλες, οι παρακάτω εκδηλώσεις:

Σήμερα Σάββατο

  • Από το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αθήνας, στις 10.30 π.μ. στο ΕΚΑ (3ης Σεπτεμβρίου 48).

Την Κυριακή 27/4

  • Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης «Μελίνα Μερκούρη» οργανώνουν πολιτιστική εκδήλωση, στις 8.30 μ.μ., στην πλατεία Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης.

Τη Δευτέρα 28/4

  • Το Σωματείο Καθαριστών - Καθαριστριών Ν. Μαγνησίας οργανώνει εκδήλωση, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Βόλου. Περιλαμβάνει προβολή 15λεπτης ταινίας, έκθεση φωτογραφίας και συζήτηση.
  • Σε στάση εργασίας και εκδήλωση προχωρούν οι οικοδόμοι που δουλεύουν στην κατασκευή του Κέντρου Πολιτισμού «Σταύρος Νιάρχος», από τις 7 π.μ. έως τις 9 π.μ.

Την Τρίτη 29/4

  • Στη Λάρισα, το Εργατικό Κέντρο αποφάσισε να κηρύξει μια ώρα στάση εργασίας την Τρίτη 29 και την Τετάρτη 30/4, για να γίνουν εκδηλώσεις σε εργασιακούς χώρους με ομιλία, προβολή DVD, έκθεση φωτογραφίας.
  • Η Πανελλαδική Ενωση Ελαιουργοσαπουνοποιών και το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Νομού Αττικής καλούν τα ΔΣ των επιχειρησιακών σωματείων, τις σωματειακές επιτροπές και όλους τους εργαζομένους του κλάδου της Χημικής Βιομηχανίας σε σύσκεψη στις 6 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά (Ομήρου Σκυλίτση 19). Εκδηλώσεις για την Πρωτομαγιά έχουν προγραμματιστεί σε μια σειρά εργοστάσια του κλάδου.
  • Η Ενωση Λογιστών Αθήνας και το Παράρτημα Πειραιά πραγματοποιούν εκδήλωση για την Πρωτομαγιά, στις 7 μ.μ., στα γραφεία της Ενωσης (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος).

Την Τετάρτη 30/4

  • Το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας, το Σωματείο Ηλεκτρολόγων Πλοίων και το Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών οργανώνουν εκδήλωση, στις 6 μ.μ., στην κεντρική πύλη της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης στο Πέραμα, στο χώρο του μνημείου.
  • Μουσικοθεατρική εκδήλωση οργανώνει το Συνδικάτο Εργαζομένων Τουριστικών Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης - Πιερίας - Χαλκιδικής, στις 7 μ.μ., στη μεγάλη αίθουσα του ΕΚ Θεσσαλονίκης.
  • Εκδήλωση με μουσικό αφιέρωμα και ομιλία προγραμματίζει η Γραμματεία Σερρών του ΠΑΜΕ, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Ελευθερίας.
  • Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου οργανώνει έκθεση φωτογραφίας και προβολή βίντεο, στις 9 μ.μ., στην κεντρική πλατεία της πόλης.
  • Η Γραμματεία Τρικάλων του ΠΑΜΕ οργανώνει το βράδυ, στο Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων, θεατρική βραδιά, με τη θεατρική ομάδα του ΠΑΜΕ από τη Λάρισα.
  • Ο Σύλλογος Γυναικών Δράμας (μέλος της ΟΓΕ) διοργανώνει εκδήλωση, στις 7 μ.μ. στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας.

Την Πέμπτη 1/5

  • Τους αγωνιστές από τη Σάμο και την Ικαρία που εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς φασίστες στην Καισαριανή την Πρωτομαγιά του 1944 θα τιμήσει το Εργατικό Κέντρο Σάμου την 1η Μάη, στο πλαίσιο της απεργιακής συγκέντρωσης, στις 10 π.μ. στα γραφεία του. Θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια μαρμάρινης πλάκας με τα ονόματα των 7 εκτελεσμένων.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας και των συγκεντρώσεων της Πρωτομαγιάς(2019-04-19 00:00:00.0)
Στη μάχη για την απεργία της Πρωτομαγιάς(2019-04-18 00:00:00.0)
Καθημερινές πρωτοβουλίες για την προετοιμασία της Πρωτομαγιάς(2018-04-21 00:00:00.0)
Στο «φουλ» οι μηχανές για την επιτυχία της απεργίας(2013-04-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ