Πέμπτη 17 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΛΕΣΒΟΥ
Τεράστια τα προβλήματα ασθενών και γιατρών

Τη διαρκή παρέμβασή της για λύσεις στα προβλήματα του τομέα της Υγείας παρουσιάζει με ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» στη Λέσβο.

Υπογραμμίζει ότι επανειλημμένα τα τελευταία τρία (3) χρόνια έβαλε χωριστά για συζήτηση τόσο στο Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου όσο και στο Δήμο Λέσβου, το θέμα της παροχής υπηρεσιών Υγείας στα νησιά Λέσβο, Λήμνο, Αγιο Ευστράτιο, Χίο, Ψαρά, Οινούσσες, Σάμο, Ικαρία και Φούρνους. Υπέβαλε συγκεκριμένες προτάσεις για τη στελέχωση των νοσοκομείων των Κέντρων Υγείας και των Περιφερειακών Ιατρείων.

Κάλεσε το Περιφερειακό Συμβούλιο και τα Δημοτικά Συμβούλια να καταγγείλουν την πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, που εφαρμόζοντας τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΕ) έχει στόχο τη διάλυση του όποιου δημόσιου χαρακτήρα της Υγείας έχει απομείνει και την παράδοση της στα λογής - λογής επιχειρηματικά συμφέροντα.

Το τελευταίο διάστημα, παρά τις σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό, που έχει το Νοσοκομείο της Μυτιλήνης, η Διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) εφαρμόζοντας την πολιτική της κυβέρνησης μετακινεί γιατρούς εκ περιτροπής για να καλύψει τις ανάγκες του Αγίου Ευστρατίου.

Πέραν των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν απ' αυτή την πολιτική στην υγειονομική περίθαλψη των κατοίκων της Λέσβου, πέραν της αποσπασματικής και υποβαθμισμένης αντιμετώπισης των προβλημάτων υγείας των κατοίκων του Αγίου Ευστρατίου δημιουργούνται και τεράστια προβλήματα στις οικογένειες των γιατρών.

Επίσης, δημιουργούν τεράστια προβλήματα στα ήδη υποστελεχωμένα Κέντρα Υγείας και Αγροτικά Ιατρεία του νησιού αλλά και στο ίδιο το Νοσοκομείο Μυτιλήνης, που αυτή τη στιγμή λειτουργεί στην κόψη του ξυραφιού, με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) με τη διάλυση του ΕΟΠΥΥ και την ίδρυση του ΠΕΔΥ χωρίς γιατρούς και το βάρος της ΠΦΥ να την επιφορτίζονται τα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου Μυτιλήνης.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Βορείου Αιγαίου και Λέσβου καταγγέλλει τις «απαράδεκτες τακτικές κυβέρνησης και 2ης ΥΠΕ» και απαιτεί:

-- Να σταματήσουν οι ξεσπιτωμοί εργαζομένων.

-- Αμεση κάλυψη των οργανικών θέσεων με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

-- Επάνδρωση του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου του Αη Στράτη.

-- «Οχι» στην υποβάθμιση και στην απαξίωση της δημόσιας - δωρεάν Υγείας.

-- Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλο το λαό, με κρατική χρηματοδότηση και κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.

  • Εντωμεταξύ, δόθηκαν στη δημοσιότητα τα πρώτα 152 ονόματα υποψηφίων συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για το Δήμο Λέσβου, με υποψήφια δήμαρχο την Νίκη Τσιριγώτη, καθώς και τα πρώτα 22 ονόματα υποψηφίων για την Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου, με επικεφαλής τον υποψήφιο περιφερειάρχη Βόρειου Αιγαίου, Στρατή Κόρακα και τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Λέσβου, Ηρακλή Κουντουρέλη. Αναλυτικά τα ονόματα έχουν αναρτηθεί στο «902.gr» (www.902.gr/node/41805).

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ