Πέμπτη 17 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ
Στοχευμένες παρεμβάσεις για οξυμένα προβλήματα του λαού της Αθήνας

Σειρά παρεμβάσεων που αφορούν τη σκληρή καθημερινότητα των εργαζομένων και του λαού της Αθήνας έκαναν στη χτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας, οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ.

Εθεσαν το θέμα της έξωσης του Πολιτιστικού Κέντρου (ΠΚ) του Δήμου Αθηναίων στην Ευελπίδων από υπουργεία, προκειμένου να επεκταθούν εκεί τα δικαστήρια. Εξωση με την οποία διαφωνούν οι κάτοικοι της περιοχής, καθώς στο ΠΚ ψυχαγωγούνται και αθλούνται εκατοντάδες λαού. Οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ θύμισαν επίσης ότι στις 25 του μήνα εκδικάζεται η υπόθεση στο Ειρηνοδικείο και ζήτησαν ο δήμος να υποστηρίξει εκεί τη θέση των κατοίκων το ΠΚ να συνεχίζει να λειτουργεί στην Ευελπίδων.

Επίσης, οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ σημείωσαν ότι 36 απολυμένοι του Δημοτικού Βρεφοκομείου με δικαστικές αποφάσεις επανήλθαν στη δουλειά τους, αλλά ακόμα ο δήμος δεν έχει τακτοποιήσει τη μισθοδοσία τους, με αποτέλεσμα να εργάζονται εδώ και τέσσερις μήνες απλήρωτοι. Οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ ζήτησαν η δημοτική αρχή να δραστηριοποιηθεί ώστε το θέμα να λυθεί άμεσα.

Τέλος, στο Δημοτικό Συμβούλιο επανήλθε το θέμα των 70 συμβασιούχων στο ραδιοσταθμό «Αθήνα 9,84» που αύριο Παρασκευή κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι, επειδή το υπουργείο Εσωτερικών τους εξαίρεσε από τη δυνατότητα ανανέωσης των συμβάσεών τους. Την προηγούμενη βδομάδα το Δημοτικό Συμβούλιο έβγαλε ομόφωνο ψήφισμα στήριξής τους, ωστόσο μέχρι χτες δεν έγινε στην πράξη τίποτε από τα συναρμόδια υπουργεία που να διασφαλίζει την παραμονή τους στην εργασία. Οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ ζήτησαν η δημοτική αρχή να πιέσει προς κάθε κατεύθυνση ώστε με επιτάχυνση των διαδικασιών να παραμείνουν οι εργαζόμενοι στη θέση τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ