Σάββατο 29 Μάρτη 2014 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Ζημιές από χαλάζι στη Θεσσαλία

Σφοδρή χαλαζόπτωση προκάλεσε μεγάλες καταστροφές στις δενδροκαλλιέργειες της ευρύτερης περιοχής του Τυρνάβου και του Αμπελώνα. Χιλιάδες στρέμματα με δέντρα στον Τύρναβο, στα Πλατανούλια, στα Δένδρα, στην Πέρα Χώρα, στην Αγία Σοφία, στον Αμπελώνα πλήγηκαν από το ξαφνικό χαλάζι μεγέθους φουντουκιού και το μπουρίνι που προηγήθηκε. Καθώς βρισκόμαστε στην περίοδο της ανθοφορίας και του «δεσίματος» του καρπού, η ζημιές είναι πολύ μεγάλες.

Οι δενδροκαλλιεργητές βρίσκονται σε απόγνωση και ζητούν από τον ΕΛΓΑ να γίνουν έγκαιρα οι εκτιμήσεις των ζημιών και να δοθούν γρήγορα δίκαιες αποζημιώσεις. Χαλάζι έπεσε και σε περιοχές του νομού Τρικάλων, πλήττοντας αγροτικές καλλιέργειες σε πολλά χωριά.

Σε δήλωσή του για τις καταστροφές στον Τύρναβο και στον Αμπελώνα, ο Τάσος Τσιαπλές, υποψήφιος αντπεριφερειάρχης Λάρισας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», σημειώνει: «Πρόκειται για μεγάλη απώλεια στο φετινό εισόδημα των φτωχών αγροτών της περιοχής, τη στιγμή που το εισόδημα των μικρομεσαίων αγροτών συνεχώς μειώνεται εξαιτίας των εφαρμοζόμενων αντιαγροτικών πολιτικών της ΕΕ, των ελληνικών κυβερνήσεων και των επαναλαμβανόμενων ζημιών που τα τελευταία χρόνια έχουν υποστεί.

Η "Λαϊκή Συσπείρωση" καλεί την κυβέρνηση και τον ΕΛΓΑ να προχωρήσουν σε γρήγορη διαδικασία δίκαιης εκτίμησης της ζημιάς που έγινε στις δενδροκαλλιέργειες αυτών των περιοχών και στην αποζημίωση στο 100% της ζημιάς που υπέστησαν, από τον ΕΛΓΑ».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ