Σάββατο 29 Μάρτη 2014 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Παρέμβαση για το ΙΕΚ του υπουργείου Τουρισμού

Να δοθεί λύση στο πρόβλημα της στέγασης ώστε άμεσα λειτουργήσουν όλα τα τμήματα του ΙΕΚ Τουριστικών Επαγγελμάτων του υπουργείου Τουρισμού στους Αμπελόκηπους απαιτεί το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής. Η λειτουργία του ΙΕΚ στην Αθήνα έχει διακοπεί καθώς το υπουργείο οφείλει ενοίκια πολλών μηνών στον ιδιοκτήτη του κτιρίου όπου στεγάζεται, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να προχωρήσει σε έξωση. Χτες, αντιπροσωπεία του Συνδικάτου, με επικεφαλής τον πρόεδρο Νίκο Παπαγεωργίου, έκανε παρέμβαση για το ζήτημα στο υπουργείο.

Στη συνάντηση που είχε με υπηρεσιακούς παράγοντες της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, επιβεβαιώθηκε το πρόβλημα, το οποίο αποδόθηκε σε εμπλοκή στην εκταμίευση των χρημάτων που προέκυψε από την κατάργηση του ΟΤΕΚ και τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων του στην αντίστοιχη Διεύθυνση του υπουργείου. Οσο για τις λύσεις που εξετάζονται, αυτές αφορούν τη μεταφορά των σπουδαστών σε άλλες εγκαταστάσεις, στις σχολές που λειτουργούν στον Κολωνό και στην Ανάβυσσο. Ομως, τα σχέδια αυτά δεν έχουν μέχρι στιγμής προχωρήσει και οι περισσότεροι από 100 σπουδαστές του ΙΕΚ αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο ακόμα και να χάσουν τη χρονιά.

«Απαιτούμε το άνοιγμα της σχολής άμεσα και την εξασφάλιση όλων των προϋποθέσεων για τη λειτουργία όλων των τμημάτων της Σχολής», τονίζει το Συνδικάτο στην ανακοίνωσή του. Υπογραμμίζει ακόμα πως το σοβαρό πρόβλημα της στέγασης είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που υποβαθμίζει διαρκώς τις δημόσιες επαγγελματικές σχολές του κλάδου, με αποτέλεσμα «οι σπουδαστές να μην έχουν βιβλία, να μην υπάρχει επαρκής εργαστηριακός εξοπλισμός, αναλώσιμα και υλικά».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ