Σάββατο 29 Μάρτη 2014 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Καλούν στις κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ

Να συνεχιστούν οι κοινές πρωτοβουλίες και η συντονισμένη δράση για τα προβλήματα των ανέργων από κοινού με τα Συνδικάτα Οικοδόμων, Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, της Πανελλαδικής Ενωσης Λιθογράφων και της Ενωσης Ηλεκτροτεχνιτών Αττικής αποφάσισε κατά τη συνεδρίασή του, το ΔΣ του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Εργαζομένων Ναυπηγικής Βιομηχανίας.

Παράλληλα, αποφάσισε τη συμμετοχή του στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Τρίτη 1 Απρίλη, με αφορμή την άτυπη συνεδρίαση του ΕΚΟΦΙΝ στην Αθήνα και τη συμμετοχή του στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 9 Απρίλη.

Επίσης, με ανακοίνωσή τους, κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία στο Εμπόριο, καταγγέλλουν τα μέτρα που περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο, όπως η πλήρης κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Συγκεκριμένα, στο νομοσχέδιο ορίζονται τουλάχιστον τρεις τουριστικές περιοχές, όπου επιτρέπεται «πιλοτικά η προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων όλες τις Κυριακές του έτους», χωρίς καν να απαιτείται απόφαση του αντιπεριφερειάρχη. Τα σωματεία καταγγέλλουν ότι η απόφαση αυτή ανοίγει κι άλλο το δρόμο για την πλήρη κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.

Καλούν τους εμποροϋπάλληλους να συμμετάσχουν μαζικά στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια την Κυριακή και στην πανεργατική απεργία στις 9 Απρίλη. Την ανακοίνωση συνυπογράφουν τα σωματεία: Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Πειραιά, Ελευσίνας, Λαυρίου, εργαζομένων στα PRAKTIKER, στα CARREFOUR ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, DIA, στα LIDL Ν. Αττικής, στην επιχείρηση «Κωνσταντακάτος» και η Σωματειακή Επιτροπή «Διακίνησης».

Τέλος, με αφορμή την υπογραφή της νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας σημειώνει μεταξύ άλλων: «Η συμφωνία ΣΕΒ, ΓΣΕΕ για παρέμβαση στην επαγγελματική εκπαίδευση, κατάρτιση και μαθητεία δεν αποτελεί είδηση, απλά επιβεβαιώνει πως η ανάπτυξη και τα πρωτογενή πλεονάσματα θα πατήσουν πάνω στο τσάκισμα όλων των δικαιωμάτων των εργαζομένων και της νεολαίας και θα χτιστούν με το "φρέσκο κρέας" της μαθητείας και της παιδικής εργασίας. Οι καλύτερες μέρες που ευαγγελίζονται δε θα 'ρθούν για μας και τα παιδιά μας, αλλά για τους βιομηχάνους και τους επιχειρηματίες.

Η καλύτερη απάντηση είναι η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων γονιών, των ανέργων, της νεολαίας που βρίσκεται στην κατάρτιση μαζί με όλο το λαό στην πανελλαδική απεργία στις 9 Απρίλη».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ