Σάββατο 29 Μάρτη 2014 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Οι συνταξιούχοι προετοιμάζονται για νέους αγώνες

Σύσκεψη χτες στη Θεσσαλονίκη, μαζική συγκέντρωση την περασμένη Πέμπτη στην Κομοτηνή

Από τη χτεσινή σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη
Από τη χτεσινή σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη
Οι εξελίξεις στην Υγεία και η παραπέρα οργάνωση του αγώνα των συνταξιούχων, μαζί με το ταξικό εργατικό κίνημα, βρέθηκε στο επίκεντρο της σύσκεψης της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των συνταξιουχικών οργανώσεων της Θεσσαλονίκης, που έγινε χτες το πρωί στη μεγάλη αίθουσα του Εργατικού Κέντρου. Στη σύσκεψη μίλησε ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ. Την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο χώρο της Υγείας και τις επιπτώσεις συνολικά στα λαϊκά στρώματα παρουσίασε ο Σταύρος Χαλβατζής, από το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας.

Στην ομιλία του, ο Δήμος Κουμπούρης μεταξύ άλλων σημείωσε ότι οι κινητοποιήσεις για την Υγεία θα συνεχιστούν, με αίτημα να υπάρξει καθολικό αποκλειστικά δημόσιο σύστημα Υγείας, χωρίς καμία επιχειρηματική δράση, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους. Για να μην καταργηθεί καμία θέση εργασίας, να προσληφθούν γιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό, να ανοίξουν όλες οι πρωτοβάθμιες μονάδες Υγείας.

Σημείωσε ακόμα με έμφαση ότι καμία πολιτική δύναμη που διαχειρίζεται το σύστημα, δεν μπορεί να δώσει λύση σε όφελος του λαού και των εργαζομένων, όσο η εξουσία παραμένει στα χέρια των μονοπωλίων. «Δεν υπάρχει άλλη διέξοδος από το να δώσει απάντηση το οργανωμένο λαϊκό κίνημα. Πρώτα από όλα η εργατική τάξη, οι μικροί αυτοαπασχολούμενοι, οι φτωχοί αγρότες. Χρειάζεται από κοινού να δώσουμε τη μάχη σε ταξική κατεύθυνση, ενάντια στην αντίπαλη τάξη, στο μεγάλο κεφάλαιο», είπε και κάλεσε τους συνταξιούχους να συμβάλουν με αποφασιστικότητα σ' αυτή την κατεύθυνση, με επόμενο σταθμό τη μαζική τους συμμετοχή στην απεργία στις 9 Απρίλη.

Την επόμενη Τετάρτη 2/4, προγραμματίζεται πανσυνταξιουχικό συλλαλητήριο, στις 10.30 το πρωί μπροστά από το ΙΚΑ της Αριστοτέλους. Θα συμμετάσχουν εργατικά σωματεία και Λαϊκές Επιτροπές. Την Πέμπτη, ο Δήμος Κουμπούρης ήταν ομιλητής στη μεγάλη συγκέντρωση που διοργάνωσαν στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής τα σωματεία των συνταξιούχων ΙΚΑ της Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης.

«Οι νεότερες γενιές θα κάνουν το καθήκον τους, όπως το έκαναν και οι παλαιότερες. Η διέξοδος βρίσκεται στον ενωμένο αγώνα και των παλαιότερων και των νεότερων, για να αντιμετωπίσουμε απέναντί μας μια οργανωμένη τάξη που λέγεται κεφάλαιο και έχει την υποστήριξη των κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Αυτός είναι ο δρόμος και εμείς τον ακολουθούμε με συνέπεια», σημείωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ. Μετά τη συγκέντρωση, ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Κομοτηνής.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ