Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 30 Μάρτη 2014 - αριθ. φύλλου: 11807

ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Σήμερα η συγκέντρωση για παραλιακό μέτωπο και Ελληνικό

Στην Αργυρούπολη στις 11 π.μ., στο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης».


ΣΕΛ.  3
ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Αντιλαϊκά μέτρα, ανταγωνισμοί και κινήσεις συμβιβασμού

ΣΕΛ.  27

Κριτήριο για το λαό η στάση απέναντι σε ΕΕ και κεφάλαιο

Αποσπάσματα από την ομιλία του Δ. Κουτσούμπα στη συγκέντρωση της ΚΟ Μακεδονίας για τα 15 χρόνια από τους βομβαρδισμούς της Γιουγκοσλαβίας

  • 15 χρόνια πριν η επέμβαση στη Γιουγκοσλαβία απέδειξε ότι ΝΑΤΟ και ΕΕ είναι ιμπεριαλιστικές ενώσεις που συγκροτήθηκαν για να υπηρετούν τα συμφέροντα των μονοπωλίων, του κεφαλαίου και όχι φυσικά της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Κάτι που μόνο το ΚΚΕ το αναδείκνυε τότε.
  • Να πάμε στην κάλπη με κριτήριο τη στάση που κρατάει το κάθε κόμμα στα βασικά, στα στρατηγικά ζητήματα, που καθορίζουν την πορεία της χώρας και τη ζωή των εργαζομένων.
  • ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ διαγκωνίζονται για το ποιος θα φέρει και θα υπηρετήσει καλύτερα την καπιταλιστική ανάκαμψη. Και οι δυο μιλάνε για διασφάλιση της πορείας της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και την ΕΕ. Ο ένας με το κουστούμι του προεδρεύοντος της ΕΕ, ο άλλος με το κουστούμι του υποψήφιου προέδρου της Κομισιόν.
  • Είναι «παραμύθι» η κυβέρνηση υπέρ του λαού χωρίς ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων. Το ζήτημα είναι εδώ και τώρα να οργανώσουμε τη δική μας μαχητική εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση παντού, απέναντι στην εργοδοσία, στο κεφάλαιο, στις κυβερνήσεις τους, συνολικά στην εξουσία τους, στην ΕΕ. Ετσι θα μπουν εμπόδια στην αντιλαϊκή επίθεση και θα ανοίξει ο δρόμος για να έρθει ο λαός στην εξουσία.

ΣΕΛ.  6   -  7

Ολοι στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ σήμερα στην Αθήνα

Στις 7 μ.μ. στην Ομόνοια. Στη 1 μ.μ., στον ίδιο χώρο, καλεί η ΠΑΣΕΒΕ

Σε συγκέντρωση στην Ομόνοια, σήμερα Κυριακή, στις 7 μ.μ., μέρα που αναμένεται να ψηφιστεί στην Ολομέλεια της Βουλής το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, καλεί το ΠΑΜΕ. Στη συγκέντρωση καλεί τους συλλόγους και τις ομάδες της η ΟΓΕ. Επίσης σήμερα Κυριακή, στη 1 μ.μ., στην Ομόνοια, διοργανώνει συγκέντρωση η ΠΑΣΕΒΕ.


ΣΕΛ.  5


ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
Ας μη μας σώσουν άλλο...

ΣΕΛ.  4
ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΝΕΑΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
«Το αστικό πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα από το 1950 έως το 1967»

ΣΕΛ.  26
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Με τον Γιάννη Δελή, υποψήφιο δήμαρχο του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη

ΣΕΛ.  14  -  15
Κινητοποίηση του ΠΑΜΕ για το ΕΚΟΦΙΝ την Τρίτη 1 Απρίλη

ΣΕΛ.  19
ΑΡΘΡΟ
Εκεί που «κυβερνά η αριστερά». Το παράδειγμα της Ανδαλουσίας στην Ισπανία

ΣΕΛ.  28
ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ - ΘΡΙΑΣΙΟ
Αμεσο και οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ Ανω Λιοσίων

ΣΕΛ.  12
ΕΝΔΟΪΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ
Η εμπλοκή της ελληνικής αστικής τάξης

ΣΕΛ.  9
ΑΡΘΡΟ
«Πτυχίο» και «αγορά»: Μύθοι, πραγματικότητα και προοπτικές

Είναι λογικό να απασχολεί την πλειοψηφία των φοιτητών και σπουδαστών σήμερα το τι θα κάνει μετά τις σπουδές, όταν η ανεργία στους νέους μέχρι 25 ετών αγγίζει το 60%, όταν η ανεργία των πτυχιούχων φτάνει το 20%.


ΣΕΛ.  24

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ