Τετάρτη 19 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
Ευχαριστήρια επιστολή του ΚΚ Ουκρανίας στο ΚΚΕ

Ευχαριστήρια επιστολή έστειλε το Κομμουνιστικό Κόμμα Ουκρανίας στο ΚΚΕ και σε άλλα κομμουνιστικά, εργατικά και αριστερά κόμματα, στην οποία ευχαριστεί για την υποστήριξη που δίνουν σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες στο λαό της Ουκρανίας και ιδιαίτερα στο ΚΚ Ουκρανίας.

Στην επιστολή σημειώνεται πως το ΚΚΟ καταγγέλλει την ξένη επέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Ουκρανίας και επαναλαμβάνει την εκτίμησή του πως η πρόταση του για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ένταξη στην ΕΕ ή στην Τελωνειακή Ενωση, η ομοσπονδιοποίηση της Ουκρανίας, η δημιουργία μιας ανεξάρτητης αρχής ελέγχου της εξουσίας, θα βοηθούσε να αποσοβηθεί η πολιτική κρίση και η αιματοχυσία.

Στην επιστολή σημειώνεται πως οι ένοπλες φασιστικές δυνάμεις που ανέλαβαν την κυβέρνηση, όπως και οι «δυτικές υπερδυνάμεις», επιδιώκουν τη συντριβή του κομμουνιστικού κινήματος της Ουκρανίας.

Σ' αυτές τις δύσκολες συνθήκες, το ΚΚΟ τάσσεται υπέρ της διατήρησης της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας, καθώς και της δημιουργίας συνθηκών για την εξομάλυνση της κατάστασης, της ομόνοιας και αλληλοκατανόησης των πολιτών της Ουκρανίας όλης της επικράτειας της χώρας. Το ΚΚ Ουκρανίας καλεί τα κομμουνιστικά, εργατικά και αριστερά κόμματα να συμβάλλουν με τη στάση τους σ' αυτήν την κατεύθυνση.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org