Παρασκευή 14 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
Κανείς εκπαιδευτικός να μην απολυθεί

Με αίτημα κανένας εκπαιδευτικός να μην απολυθεί, κινητοποιήθηκαν χθες για άλλη μια φορά εκπαιδευτικοί που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, το 8μηνο της οποίας λήγει στις 22 Μάρτη.

Οι εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν το πρωί και κατέλαβαν συμβολικά το πολιτικό γραφείο του υπουργού Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλου, στον Πειραιά. Ο υπουργός δέχτηκε να τους συναντήσει και τους κάλεσε να μεταβούν στο υπουργείο Παιδείας, όπου και πήγαν και είχαν συνάντηση μαζί του νωρίς το απόγευμα. Ο υπουργός τους είπε πως έχει εξασφαλίσει 200 θέσεις εργασίας σε ΙΕΚ και Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ), όσες υπολείπονται δηλαδή, προκειμένου να μην απολυθεί κανένας από τους 1.900 περίπου εκπαιδευτικούς των ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ που είχαν βγει στη διαθεσιμότητα τον περασμένο Ιούλη. Ωστόσο, για την προκήρυξη των θέσεων αυτών, ο υπουργός Παιδείας παρέπεμψε τους εκπαιδευτικούς στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κ. Μητσοτάκη. Οι εκπαιδευτικοί τότε αποφάσισαν να παραμείνουν στο αμφιθέατρο του υπουργείου Παιδείας, απαιτώντας να οριστεί συνάντηση με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και να υπάρξει κυβερνητική δέσμευση ότι κανένας εκπαιδευτικός δεν θα απολυθεί.

Τηλεφωνική παρέμβαση για το θέμα έκανε στον υπουργό Παιδείας, χθες βράδυ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης. Ο υπουργός Παιδείας επανέλαβε ότι από την πλευρά του έχει εξασφαλίσει τις θέσεις στα ΙΕΚ/ΣΕΚ κι ότι πλέον είναι στην αρμοδιότητα του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης να προκηρύξει τις θέσεις, ενώ ο βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι ενιαία και πρέπει να λύσει άμεσα το θέμα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ