Παρασκευή 7 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΗΠΑ
Συνεχίζονται οι «συνεκπαιδεύσεις»

Συνεχίζονται οι «συνεκπαιδεύσεις» των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με στρατιωτικές μονάδες των ΗΠΑ, δείγμα κι αυτό του πόσο βαθαίνει η εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς, προκειμένου να προωθηθούν τα συμφέροντα της ελληνικής άρχουσας τάξης.

Σε αυτό το πλαίσιο, μέχρι 15 Φλεβάρη, πραγματοποιείται συνεκπαίδευση της 31 Μοίρας Επιχειρήσεων Ερευνας - Διάσωσης (ΜΕΕΔ, εδρεύει στην 112 Πτέρυγα Μάχης, στην Ελευσίνα) με την 37 Airlift Squadron της 86 Airlift Wing των ΗΠΑ (εδρεύει στην αεροπορική βάση του Ramstein, στη Γερμανία). «Σκοπός της συνεργασίας είναι η κοινή εκπαίδευση σε ρίψεις αλεξιπτωτιστών με άλματα στατικού ιμάντα και ελεύθερης πτώσης, καθώς και σε ρίψεις λέμβων», σημειώνεται επισήμως από το ΓΕΑ. Σήμερα Παρασκευή, καθώς και την ερχόμενη Πέμπτη 13/2, προγραμματίζονται ρίψεις λέμβων από C-130 στη θαλάσσια περιοχή Νέας Περάμου, μπροστά από το Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων του Στρατού Ξηράς.

Κατά πληροφορίες, αμέσως μετά, από μέσα Φλεβάρη ως αρχές Μάρτη έρχεται στην Ελλάδα κλιμάκιο των δυνάμεων της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας που δρουν στην Ευρώπη (USAFE). Συγκεκριμένα, 12 αεροσκάφη F15Ε «Strike Eagle» της 494 Μοίρας της 48 Πτέρυγας Μάχης που εδρεύει στο Lakenheath της Βρετανίας. Τα μέλη της αμερικανικής αποστολής θα εγκατασταθούν στην αμερικανική βάση στη Σούδα. Οι Αμερικανοί πιλότοι θα κάνουν «συνεκπαίδευση» με Ελληνες πιλότους, ελληνικά μαχητικά.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ