Παρασκευή 7 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Δε γνωρίζει το ζήτημα» ο δήμαρχος Λάρισας...

Το θέμα της χρησιμοποίησης του στρατηγείου της Λάρισας στη στρατιωτική επέμβαση που οργανώνουν οι ιμπεριαλιστές της ΕΕ στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, έθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο Λαρισαίων η «Λαϊκή Συσπείρωση», ζητώντας να συζητηθεί και να πάρουν θέση η Δημοτική Αρχή και οι άλλες παρατάξεις.

Ο δήμαρχος Κ. Τζανακούλης, ωστόσο, απέφυγε να πάρει θέση, λέγοντας ότι δε γνωρίζει το ζήτημα (!), ενώ και οι υπόλοιπες παρατάξεις δεν τοποθετήθηκαν.

Σε ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση», αφού αναφέρεται στους πραγματικούς λόγους και το χαρακτήρα της σχεδιαζόμενης ιμπεριαλιστικής επέμβασης, υπογραμμίζει μεταξύ άλλων: «Η στάση του Δημάρχου, της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου αλλά και των υπόλοιπων παρατάξεων (Σούλτη - Καλογιάννη - Μπαρτζιώκη) είναι απαράδεκτη και προκλητική. Δεν επιτρέπεται να καμώνονται ότι δεν ξέρουν, δεν άκουσαν, όταν ο τύπος βρίθει από δημοσιεύματα, όταν ο ίδιος ο υπουργός Εξωτερικών κ. Βενιζέλος υπόσχεται οφέλη για τη Λάρισα και τα ξενοδοχεία της από την παραμονή των ξένων στρατιωτών που θα εκπαιδευτούν. Ηδη μερίδα Ελλήνων στρατιωτών έχει μετακινηθεί στη Λάρισα από άλλες μονάδες (...) Καταγγέλλουμε το Δήμαρχο και τις παρατάξεις που δήθεν κόπτονται για τους φτωχούς και τους αδύνατους, και θέλουν να παρουσιάζονται σαν ανθρωπιστές και αλληλέγγυοι. Τα ίδια αισθήματα που τρέφουν για το λαό της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας, τρέφουν και για το λαό της Λάρισας, γι' αυτό και οι πολιτικές τους τον οδηγούν στη βαθιά φτώχεια και εξαθλίωση. Πάνω απ' όλα φροντίζουν να εξυπηρετούν τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας και της ΕΕ».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ