Παρασκευή 7 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ισχυρό ΚΚΕ παντού, εγγύηση στην πάλη του λαού ενάντια στην ΕΕ και τα μονοπώλια

Εκδήλωση για τη μάχη των ευρωεκλογών, των περιφερειακών και των δημοτικών εκλογών και την παρουσίαση των υποψηφίων που στηρίζει το ΚΚΕ

Μαζική συμμετοχή στην εκδήλωση της ΚΟ Κ. Μακεδονίας

MotionTeam

Μαζική συμμετοχή στην εκδήλωση της ΚΟ Κ. Μακεδονίας
Με μαζική συμμετοχή του εργαζόμενου λαού πραγματοποιήθηκε χθες στο πολιτιστικό κέντρο Τούμπας στη Θεσσαλονίκη, η εκδήλωση της Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ για τη μάχη των ευρωεκλογών, των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι που στηρίζει το ΚΚΕ στην Περιφέρεια, τις Αντιπεριφέρειες και τους Δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Ζήσης Λυμπερίδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέας της ΚΟ Κ. Μακεδονίας, ενώ χαιρέτισαν ο υποψήφιος περιφερειάρχης Γιάννης Ζιώγας, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Δελής και η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Σερρών Ρακιτζή Τιμοθέα.

Στην ομιλία του ο Ζ. Λυμπερίδης σημείωσε ότι «η ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού, στην Ευρωβουλή, στη Βουλή, στους δήμους και τις περιφέρειες, στα σωματεία, στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές είναι εγγύηση για ισχυρή αντιπαράθεση απέναντι σε κάθε αντιλαϊκή κυβέρνηση, στην πολιτική της ΕΕ, των μονοπωλίων.

Οσο πιο ισχυρό είναι το ΚΚΕ τόσο πιο καλά θα οργανώνει και θα κατευθύνει την πάλη του λαού σε όλα τα επίπεδα ενάντια σ' αυτή την εξουσία και τα κόμματά της, τους θεσμούς της με κριτήριο την ικανοποίηση των αναγκών του μέχρι την τελική νίκη».

Κάλεσε σε συστράτευση και συμπόρευση με τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και παρουσιάζοντας τους υποψήφιους που στηρίζει το ΚΚΕ, σημείωσε ότι πρόκειται για αγωνιστές της ζωής, με ενεργό συμμετοχή σε όλα τα μέτωπα του αγώνα, που παντού όπου μπορούν προσφέρουν για την ανακούφιση των εργαζομένων, για την ανάπτυξη της αλληλεγγύης, την οργάνωση της λαϊκής πάλης.

Για το ρόλο της τοπικής διοίκησης στην αντιλαϊκή πολιτική

Στο ρόλο της τοπικής διοίκησης στην υλοποίηση της πολιτικής της ανταγωνιστικότητας, η οποία εκφράζεται με τη λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος, με την ιδιωτικοποίηση - εμπορευματοποίηση υπηρεσιών και έργων, με την ανατροπή και διάλυση των εργασιακών σχέσεων, τις απολύσεις στις Περιφέρειες και τους Δήμους, αναφέρθηκαν ο Γιάννης Ζιώγας και ο Γιάννης Δελής.

Οπως είπε ο Γ. Ζιώγας «με τις αρμοδιότητες του "Καλλικράτη" και τη μετατροπή της Περιφέρειας σε εργαλείο της κεντρικής εξουσίας, η Διοίκηση αλλάζει τη χρήση γης, αδειοδοτεί επιχειρηματικούς ομίλους για τη λεηλασία κορυφογραμμών, αρχαιολογικών χώρων, ακτών, παραδίδει γη υψηλής παραγωγικότητας για φωτοβολταϊκά και παραγωγή δημητριακών προς παρασκευή βιοκαυσίμων, με τις γνωστές αρνητικές συνέπειες σε γεωργούς και περιβάλλον. Συμμετέχει στη διαχείριση-μοίρασμα των κοινοτικών κονδυλίων μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ, σε μικρούς και μεγάλους συνεργάτες για μελέτες, υλοποίηση άχρηστων προγραμμάτων και άσκηση προπαγάνδας των ευρω-ενωσιακών αξιών όπως ανταγωνιστικότητα, επιχειρηματικότητα, δια βίου μάθηση, απασχόληση. Παραχωρεί σε ντόπιους και ξένους μονοπωλιακούς ομίλους τον πολύτιμο τεράστιο ορυκτό πλούτο της περιοχής».

«Πρωτοστάτης και φανατικός υπέρμαχος στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής, είναι και η διοίκηση Μπουτάρη στο δήμο Θεσσαλονίκης», είπε ο Γ. Δελής. Αναφέρθηκε στους κάθε λογής δημοτικούς φόρους που γίνονται όλο και πιο δυσβάστακτοι. Στην προσπάθεια διαχείρισης των ακραίων συνεπειών της αντιλαϊκής πολιτικής του ευρωμονόδρομου, με τη συνδρομή των θυτών του λαού, τους γνωστούς μεγαλοεπιχειρηματίες που στήνουν ΜΚΟ και με φιλανθρωπίες προσπαθούν να μπαλώσουν το απάνθρωπο σύστημά τους.

Αποκάλυψε και το ρόλο των άλλων παρατάξεων, από τον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τη ΝΔ: «Και τα τροφεία αποδέχονται, και τη φορομπηξία ευλογούν, και τους λογής λογής μεγαλοεργολάβους μπουκώνουν με χρήμα. Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα έφτασε στο σημείο να υπερψηφίσει μαζί με την πλειοψηφία Μπουτάρη τη γενίκευση σε όλες τις γειτονιές της ελεγχόμενης και επί πληρωμή στάθμευσης»...

Η Τιμοθέα Ρακιτζή αναφέρθηκε στο ρόλο της Περιφέρειας ως αναπόσπαστο κομμάτι της κεντρικής διοίκησης, σημειώνοντας πως πολύ γρήγορα επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις του ΚΚΕ. Τόνισε ότι μέρος της καθημερινότητας όλων μας περνά από τις αντιλαϊκές αποφάσεις που λαμβάνονται στις περιφέρειες και τους δήμους και κάλεσε σε ισχυροποίηση του ΚΚΕ, σε στήριξη των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Τέλος, χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε και ο Σ. Ζαριανόπουλος, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ, υπογραμμίζοντας ότι η στήριξη του ΚΚΕ είναι η μόνη που δίνει απάντηση στην αγωνία και το αδιέξοδο εργαζομένων και ανέργων, η μόνη που δίνει αξία στους αγώνες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ