Πέμπτη 6 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Προσήλθε» να απολογηθεί ο Φιλιππίδης

Προθεσμία για ν' απολογηθεί τη Δευτέρα πήρε ο πρώην διοικητής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Αγγελος Φιλιππίδης, που βρίσκεται πλέον στην Ελλάδα. Ο πρώην διοικητής του Τ.Τ., που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος για απιστία, άμεση συνέργεια σε αυτήν και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, έφτασε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» από την Κωνσταντινούπολη, με αεροσκάφος των τουρκικών αερογραμμών. Εκεί τον περίμεναν αστυνομικοί της Ασφάλειας που τον μετέφεραν στη ΓΑΔΑ.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, υπήρξε συνεννόηση με τις αρμόδιες τουρκικές αρχές για την απέλαση του Φιλιππίδη στην Ελλάδα. Ο ίδιος κατά την άφιξη του στη ΓΑΔΑ δήλωσε ότι «προσήλθα οικειοθελώς, όπως υποσχέθηκα χτες βράδυ».

Παράλληλα, στο ειρηνοδικείο του Ουεστμίνστερ θα εξεταστεί, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το αίτημα των ελληνικών αρχών για την έκδοση των Γριβέα - Βάτσικα, που εμπλέκονται στην υπόθεση του Τ.Τ. Οι κατηγορούμενοι θα επιμένουν στη θέση τους για παραμονή τους στη Βρετανία.

  • Στο αρχείο τέθηκε έρευνα διαφθοράς που διενεργούσε η Εισαγγελία, σχετικά με καταγγελίες για την τιμή πώλησης του ΟΠΑΠ. Κρίθηκε πως δεν προέκυψαν αξιόποινες πράξεις που να συνδέονται με την ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ.
  • Εντάλματα σύλληψης για τον Χρ. Καραβέλα σχετικά με την εμπλοκή του στην υπόθεση της Siemens εξέδωσε η Εισαγγελία Εφετών. Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, τα εντάλματα σύλληψης είναι τυπικού χαρακτήρα, καθώς για την εν λόγω υπόθεση ο Καραβέλας έχει εξαφανιστεί εδώ και χρόνια, ενώ ο Μιχ. Χριστοφοράκος συνελήφθη στη Γερμανία και αποφασίστηκε να μην εκδοθεί στην Ελλάδα.
  • Την άρση της βουλευτικής ασυλίας του βουλευτή της Ν.Δ Γ. Γιακουμάτου ζητά η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Στη Βουλή διαβιβάστηκε επίσης από την Εισαγγελία Πρωτοδικών η δικογραφία που σχηματίστηκε κατά τεσσάρων ατόμων για ανακριβή δήλωση φορολογικών στοιχείων αναφορικά με την οικονομική δραστηριότητα του Γηροκομείου «Αγ. Χαράλαμπος», στο οποίο δραστηριοποιείται επιχειρηματικά η οικογένεια του βουλευτή.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ